Hardt straffet i lunsjkampen

Etter Juventus-kampen i Torino har borteformen vært miserabel. Dette var det femte strake bortetapet, og selv om vi var veldig nære å ta ledelsen, falt laget totalt sammen den siste halvtimen. En av høstens flopper, Jonathan, fikk alle sjansers mor da Cassano og Palacio lurte bort hele Udinese-forsvaret, men bommet på målet fra fem meter. Like etter sendte en noe mer klinisk avslutter, Antonio Di Natale, Udinese i ledelsen. Derfra bar det rakt utforbakke, med rødt kort til Juan Jesus og to nye mål fra et produktivt spisspar.

Den mest interessante hendelsen i første omgang kom da Cassano pent spilte gjennom spisspartner Palacio i en mulig offside, og sistnevnte gikk ned med Domizzi i hælene. Gult kort til Palacio var dommen, straffe og rødt kort kunne like godt blitt utfallet. Nok en gang havner dommerne i fokus, og med sju gule kort i en relativt rolig kamp markerte de seg i høyeste grad.

Walter Gargano

Omgangens største sjanse kom like etter da Antonio Di Natale utnyttet solen, og hamret et frispark i tverrliggeren bak en tilsynelatende blendet Samir Handanovic. Med et par andre farlige tilløp fra spissduoen Di Natale og Muriel var Udinese langt fra ufarlige. Utover Palacio-hendelsen klarte ikke Inter å skape mye, sett bort fra et par flotte initiativ fra Javier Zanetti og Fredy Guarin.

Kampen avgjort på 10 minutter

Vendepunktet kom så til de grader i begynnelsen av første omgang, da den nevnte missen av Jonathan var den første i rekken av mange hendelser i Inters disfavør. Di Natale ble spilt gjennom noen minutter etterpå, og en Cambiasso som hverken setter offsidelinje eller holder følge med ringreven Toto, kunne se 1–0 gå inn bak en ellers glimrende Handanovic. Like etter fikk Juan Jesus sitt andre gule kort på en høyst unødvendig felling, og det raknet fullstendig med 10 mann.

Tommaso Rocchi

Kvikke Luis Muriel skapte stadige problemer, og sammen med den uforlignelige Di Natale fikk vi se to nye mål før Udinese sa seg fornøyde med utbyttet. Inter var veldig nære en ledelse med 11 mann, men ble nok en gang straffet for sin sjansesløsing. Da ble det en parentes at Tommaso Rocchi fikk sin debut, og at Duncan fikk vikariere for løpssterke og pasningssvake Gargano.