Handanovic og Silvestre klare

Samir Handanovic

Samir Handanovic har lenge vært en ettertraktet målvakt og har flere ganger blitt snust på av storklubber, men det var ikke før Inter bestemte seg for å starte en revolusjon han ble klar for en. Nå er han endelig hvor han hører hjemme, og vi kan trygt slå fast at begge parter gleder seg til nærmere samarbeid de neste årene.

Samir Handanovic blir hentet fra den selgende klubben Udinese for en sum rundt 11 millioner euro, samt deleie av unggutten Marco Davide Faraoni, som knytter seg til Udinese i fem år. Hovedpersonen selv vil tjene to millioner i året, noe som er under halvparten av hva hans forgjenger tjener. Han har derimot et punkt i kontrakten som sørger for pengebonus hver gang han holder nullen eller redder en straffe. Med hele 19 kamper uten baklengs i Serie A fjor, samt en strafferedningsprosent på 49 gjennom hele Udinese-karrieren (19 reddet, 20 sluppet inn), spørs det hvor mye vi må punge ut med på enden av året.

Julione drar?

Matias Silvestre

Man kan vanskelig klage på at vi henter en kvalitetsspiller som Samir Handanovic, men folks misnøye ligger i hva konsekvensene ser ut til å bli når sloveneren har ankommet Milano. Det betyr nemlig med høy sannsynlighet at hjertesmelteren og klassekeeperen Julio Cesar må pakke sakene og dra – uten en verdig avslutning og uten et takknemlig farvel.

Men det må dessverre til. Inter har satt seg ned og funnet fram til en konkret og målrettet plan, og ser ut til å følge den til punkt og prikke. Og det kan ingen klage på; de gjør hva de mener er for klubbens beste, selv om etikkens brøl prøver å stoppe dem.

Silvestre også offisiell

Det er vel neppe noen nyhet for de fleste at Matias Silvestre også er klar. Hans papirer ble sendt inn til Lega Serie As kontorer forrige fredag, og stopperen ble dermed offisiell Inter-spiller en god stund før Handanovic. Presentasjonen av de to nye spillerne skjer onsdag 11. juli i Pinzolo. Den argentinske stopperen har blitt hentet for å fylle Lucios sko og trolig danne stopperpar med sin landsmann, Walter Samuel. Men med Murens 34 år, skal man ikke se bort fra at Ranocchia tar over hans plass utover året.

Kilde og bilde: inter.it