Hajduk eller Skonto for Inter

Europa League

Trekningen i Nyon har gitt sine svar, som nå gjør at Inter allerede har fått vite sine mulige motstandere i Europa League. Og med gårsdagens 2-0-seier for Hajduk Split ser det ut til at vi nå kan vite akkurat hvem vi møter. Skonto vil få det vanskelig med å avansere og få spille mot Inter.

NHK Hajduk Split

Det kroatiske laget fra byen Split ble grunnlagt i 1911, og har spilt sine hjemmekamper på Stadion Poljud siden 1979. Anlegget har en kapasitet på 34 500.

De oppnådde sitt beste Europa-resultat da de i 1983/84 røk ut mot Tottenham i semifinalene av UEFA-cupen. Miso Krsitevic er deres nåværende manager, en sjef som i fjor førte dem til andreplass i den kroatiske ligaen. De endte på 54 poeng, mens vinnerne, Dinamo Zagreb, endte på hele 75. En spiller man burde være ekstra obs på er Ante Vukusic. Vukusic ble deres toppscorer i fjor med 12 mål.

Hajduk har aldri før møtt Inter. Likevel har man en vag forbindelse, da det er våres egen Marko Livaja sin gamleklubb. Klubben kan skryte av 17 nasjonale titler (7 fra Jugoslavia, 8 fra Kroatia), 9 Jugoslavia-cuper, 5 Kroatia-cuper og 5 kroatiske supercuper.

Skonto FC

Skonto er fra Latvias hovedstad, Riga, og ble grunnlagt i 1991. De spiller hjemmekampene sine på Skonto Stadium, som har en kapasitet på 8 800. Under ledelse av Marian Pahars endte laget på andreplass i fjorårets Virsliga med 36 poeng.

Skonto holder for øyeblikket rekorden for flest serietitler vunnet på rad i Europa (1991-2004). De har tidligere spilt mot Inter, i en Champions League-kvalifisering i 1998/99. Gigi Simonis lag vant første kamp hele 4-0 (mål scoret av Zamorani, Simeone, Ventola og Baggio), før de slo dem 3-1 borte (Zamorano, Galante, Djorkaeff)

Skonto kan skryte av 15 latviske seriemesterskap, 8 latviske cuper, 3 Livonia-cuper og én Baltic League.

Kilde og bilde: inter.it