Guarin ble derbyhelt

Begge lagene gikk freidig ut, og Milan pøste på med angrep som gav gode målsjanser mot Inters nye stopperkoalisjon. Etter bare to minutter feilet Murillo, og Luiz Adriano ble sendt gjennom på mål av spisspartner Bacca. Kun en glimrende redning av Samir Handanovic hindret en tidlig kjempenedtur for Nerazzurri.

Bare minutter senere fikk Adriano sjansen igjen, men hadde denne gangen Murillo nærmere i hælene, og «den nye Ivan Cordoba» klarte å forstyrre nok til at Milans giftige angripere fikk uttelling. Inter hadde også mye ball, men var mindre skarpe i siste tredjedel. Først etter 25 minutter fikk Fredy Guarin muligheten, men skuddet ble blokkert av De Sciglio. Men Inter fikk omgangens aller største sjanse bare sekunder før pausesignalet gikk. Kaptein Icardi lusket som vanlig rundt inne i boksen, og via litt feil bein fikk han ballen alene med López. En knallredning av den solide sisteskansen hindret ledelse til pause.
Den andre omgangen startet med motsatt lag i førersetet, Inter så bedre ut enn før pause. 4 minutter ut i omgangen kunne det gått helt galt for Diego López, som serverte ballen til feil spiller, og Stevan Jovetic fikk sjansen mot et ubalansert forsvar. Som så ofte ellers denne kvelden, gikk det litt i stå for montenegrineren, og han ventet for lenge med å avslutte.
Fredy Guarin er en spiller som setter sinnene i kok både på ene og den andre måten hos Interisti verden over. Skuddglad og kraftfull, men full av dårlige valg og mystiske feilpasninger. I kveld skulle han imidlertid gjøre det store utslaget som setter enhver kamp i et helt annet lys. 57 minutter var spilt da Icardi dro med seg Zapata på løp ut mot høyre, mens Guarin forserte rett fremover og plasserte ballen nydelig i hjørnet bak Diego López. 1–0 til Inter!
Som en respons til Inters mål var Milans trekk merkelig nok å ta ut den målfarlige Bacca, og sette innpå en gammel kjenning. Mario Balotelli gjorde sin tredje San Siro-debut, og revitaliserte Milans angrep den siste halvtimen. Et stolpeskudd og et farlig frispark var litt av det vi fikk se, og Balo viste at han igjen kan styrke de rødsvarte. Det var imidlertid ikke nok i Derby della Madonnina nummer 163, Inter forsvarte seg godt med alle midler etter Guarins mål, og Gianluca Rocchi blåste etter 95 minutter med Inter på topp i Milano.