Grei skuring mot Bari

Inter tok ledelsen i Serie A onsdag kveld med en overbevisende oppvisning og 4–0 mot tidligere ubeseirede Bari.
Rafael Benitez

Røff start, men dominans første 45

Både hjemmelaget Inter og Bari gikk inn i kampen på Giuseppe Meazza uten ligatap så langt i sesongen, men det var tydelig hvilket lag som var storebror fra (nesten) første spark. Før minuttet var gått var nemlig Bari frempå med et Sergio Almiron-skudd som gikk i stolpen bak en utspilt Julio Cesar. Inter var heldige som kom seg ut av åpningsminuttet uten en stor ripe i lakken.
Etter dette tok imidlertid den regjerende mesteren fullstendig over, og laget målsjanser på løpende bånd mot sør-italienerne. Samuel Eto’o skjøt utenfor etter 11 minutter, og fulgte opp med en flott dribling på venstresiden sin og et påfølgende innlegg like over hodet på måljagende Diego Milito. Da kameruneren ble taklet tøft minuttet senere ble Dejan Stankovic provosert til de grader av dommerens manglende avblåsning at han protesterte på seg et gult kort. Unødvendig av serberen, og slike kort er fine å mangle i totalen når de viktigere kampene kommer utover sesongen.
Diego Milito var ute etter sin første scoring for sesongen, og skjøt like over etter 20 minutter, angrepskollega Goran Pandev var også frempå med avslutning før halvtimen var nådd. Og da sistemann i Inters etterhvert livsfarlige angrepstrio, Samuel Eto’o, igjen driblet seg fri på siden og sendte innlegget mot fem-meteren var Il Principe på plass og satte inn 1–0 etter 27 minutter! Garantert en stor forløsning for Milito, som har slitt så langt i sesongen.
Og Eto’o ga seg ikke med det, flere ganger resten av omgangen driblet han seg rundt Bari-forsvaret, og Inter fikk nok en stor sjanse på en kontring etter halvtimen. Samtidig måtte Walter Samuel gå av etter en kneskade, og ble erstattet av Ivan Cordoba. Omfanget av skaden er ennå ikke klart. Inter fikk flere farlige sjanser utover omgangen, og Bari var i perioder reduserte til statister på Meazza. Etter en 49 minutter lang første omgang blåses det av med 1–0 i Milano.

Inter punkterer tidlig

Andre omgang begynte som første med en sjanse til puglianerne, mens kampen fikk sin avgjørende situasjon bare minutter etter. En soleklar og unødvendig hands i straffefeltet gav Inter straffe etter 48 minutter, og Samuel Eto’o satte ballen sikkert i mål, 2–0! Slike straffespark bør man ikke lage på bortebane, og spesielt ikke mot et blodtørst Inter som ville bevise for hjemmepublikummet at sesongen er i gang.
Ti minutter ut i omgangen blir Milito pent spilt gjennom alene med keeper, men linjedommeren ser ut til å gjøre en like stor feil som høyreback Pulzetti som opphever offsiden. Like etter skyter Bari utenfor fra 16 meter, og viser at de ikke har gitt opp ennå. Like før timen passeres kontrer Inter nydelig, men Milito setter ballen uforståelig langt fra nettmaskene fra Milito-hold.
Så setter Bari den siste spikeren i sin egen kiste da Lucio hindres på vei ut av 16-meteren. Et litt billig straffespark, men Eto’o takker allikevel og setter sikkert inn sitt andre mål fra 11 meter! Noen minutter etter målet går Eto’o ut til stor jubel, og inn kommer Sulley Muntari. Alessandro Parisi dundrer til mot Julio Cesar etter vel 70 minutter, men Inter fører kampen med stort sett god kontroll på gjestene. Et av kveldens mange høydepunkt kommer da kampen nærmer seg 80 minutter, da meldingen om Lazios utligning mot Milan i Roma sammenfaller med Inters bytte av Sneijder til fordel for Coutinho. Brasilianeren får ikke vist seg mye frem, men får sin debut på Giuseppe Meazza.

Milito tilbake i slag

Fire minutter før slutt får vi endelig bekreftelsen på at Diego Milito er tilbake i det humøret vi liker han, på et gjennomspill fra kveldens kaptein Dejan Stankovic satte han ballen hardt og kontant forbi Jean-François Gillet til 4–0! To mål hver fra Samuel Eto’o og Diego Milito gjør at Inter kan ta tre dager fri på toppen av Serie A-tabellen, hele åtte poeng foran Roma og fem foran Milan.
Til helgen venter Roma borte på Stadio Olimpico, en knalltøff kamp uansett hva tabellen måtte si. Men med spillet og etterhvert den selvtilliten Inter viste frem denne onsdagskvelden mot Bari kan ikke lørdagens dyst komme fort nok. En overbevisende seier og Benitez ser ut til å ha fått sving på sakene i Milano!