Godt resultat, middels kamp

Rodrigo Palacio

En frisk 3-4-3 var utgangsformasjonen for Andrea Stramaccionis gutter, og en tidvis sprudlende Antonio Cassano bød Catania opp til dans. Likevel var det ingen festforestilling vi ble vitne til, det ble ikke skapt all verden med utfordringer for Catania-målvakt Mariano Andújar, én av kampens 14 (!) argentinere. I andre enden var Catania ganske skarpe i sine forsøk, men Samir Handanovic fikk holde nullen nok en gang.

Mannen som nærmer seg toppen av målscorerlistene heter Antonio Cassano, og kom som vi alle husker med glede for knapper og glansbilder i sommerens overgangsvindu. Med en kontrollert heading nettet han i dag for femte gang i Serie A, og har vært en stor bidragsyter i alle kampene han har spilt. En smellvakker pasning fra Esteban Cambiasso ble til 1–0 via Cassanos hode, også Cuchu hadde en flott kamp i ettermiddag.

Ricky Alvarez

Etterhvert fikk vi også se Ricky Alvarez tilbake i Stramaccionis Inter, han har bare fått fire opptredener så langt denne sesongen, og er ikke i Europa League-troppen. Den elegante argentineren gjorde noen pene småting, men bommet også på en gyllen mulighet til å doble ledelsen. Den æren var det landsmannen Rodrigo Palacio som skulle få, med en frekk skulderberøring og flott volley satte han endelig spikeren i kisten på en litt rusten Inter-dag. Like før hadde en annen innbytter, Fredy Guarin, nesten laget straffe da Alejandro Gómez gikk ned i 16-meteren. Der ble nok Inter reddet av Gómez sitt frynsete rykte da Carmine Russo avfeide situasjonen som så ut som en klar straffe.

De fremmøtte var nok enige om at resultatet var bedre enn prestasjonen, men fire strake seire har ikke Inter hatt i Serie A siden januar. Det er all mulig grunn til å håpe at den gode trenden fortsetter, da de neste motstanderne heter Partizan (H), Bologna (B) og Sampdoria (H), før den aller største utfordringen venter på Juventus Stadium i Torino.

Kampfakta

Inter 2–0 Catania (Pause: 1–0)

Målscorere: Cassano 28, Palacio 85

Inter: 1 Handanovic; 23 Ranocchia, 25 Samuel, 40 Juan Jesus; 4 Zanetti, 16 Mudingayi (Guarin 71), 19 Cambiasso, 20 Obi (Gargano 61); 8 Palacio, 22 Milito, 99 Cassano (Alvarez 69)

Catania: 21 Andujar; 3 Spolli, 4 Almiron (Ricchiuti 81), 6 Legrottaglie, 9 Bergessio, 10 Lodi, 12 Marchese, 13 Izco (Castro 65), 17 Gomez, 22 Alvarez, 28 Barrientos

Dommer: Carmine Russo

Gule kort: Alvarez 76, Castro 88

Bilder: inter.it