Godkjent generalprøve

Fredy Guarin

En svak start på første omgang gav Sampdoria rom på Inters banehalvdel, og det skulle ikke ta lang tid før gjestene maktet å få en ball bak Samir Handanovic. En klønete involvering av formsterke Andrea Ranocchia gir Gianni Munari ballen midt i feltet. Munari er smertelig klar over at Sampdoria må ta det de får i kamper som dette, og en enkel tap-in gir Sampdoria ledelsen før det er spilt 20 minutter. Inter måtte opp og frem, men hadde litt startvansker i en treg midtbanetreer. Etterhvert fikk man flyt i spillet, mye takket være en svært god Rodrigo Palacio, og Sampdoria var heldige som ikke slapp inn mål i førsteomgang.

Ti minutter ut i andreomgangen får Milito straffe. Argentineren blir lagt i bakken, og en noe forfjamset Angelo da Costa blir sendt av banen. «Il principe» tar straffen selv, via stanga 1-0. Nå er det enveiskjøring. Stolpeskudd av Milito og store sjanser til henholdsvis Palacio og Cassano førte til en panisk stemning i Doria-forvaret, og det skulle ikke ta lang tid før uttellingen kom. En herlig kontring av Cassano gjør så Palacio enkelt kan sende Inter opp i føringen. Et Cassano-frispark i tverrliggeren og nyheten om at Bologna akkurat har utlignet mot Juventus gjør ikke stemningen noe særlig dårligere.

Inter fortsatte presset, og denne gangen var det Guarins tur. Colombianeren får ballen like utenfor 16-meteren, drar seg forbi en mann, klemmer til og scorer sitt første seriemål for Inter noengang. 3-1 på Giuseppe Meazza, og kampen var i realiteten avgjort. På overtid scorer Eder etter en forsvarstabbe, men kampen er avgjort. Inter tar nok en viktig trepoenger, og den åttende strake seieren på rad. Det er tydelig at Stramaccioni gjør noe riktig.

På lørdag blir det totalt kaos når Inter drar til Torino og Juventus Stadium. Det er duket for Derby d’Italia!

Bilde: inter.it