Gasperini snakker om fremtiden

Gasperini er en uvanlig rolig trener. Etter Mourinho, Benitez og Leonardo har Inter nå funnet en «normal» trener som snakker om fotball, men som ikke glemmer det psykologiske og appellene til hjertet. Som for eksempel når han spontant uttrykker et fundamentalt konsept:

Jeg er veldig imponert over tilhørigheten til våre tilhengere, også i lys av de siste Calciopoli-kontroversene. Selv de unge spillerne er klare over hvilken historie denne klubben har. Men jeg er ennå gladere for den ansvarsfølelsen som også følger denne kjærligheten. Vi kommer til å ha mange motstandere, men ingen fiender.

Med andre ord: Sammen med stoltheten over å være en Interista, kommer respekt for rivalene.

Gian Piero Gasperini
Den nye sjefen har tatt fatt i Pinzolo
Gasperini, hvordan er ditt inntrykk av laget så langt?
Godt. Her i Pinzolo er fasilitetene perfekte, og det er stor entusiasme. Det er et ideelt arbeidsmiljø. Vi har mange nye ansikter her, også i trenerapparatet. Disse ti dagene på treningsleir er svært viktige i sesongforberedelsene.
Ser du på Argentina og Brasils kamper for å vurdere søramerikanerne før kampen i Beijing?
Ja, litt, og lagene er for gode til at de ikke går langt i turneringen. Tanken er likevel at de som er her på treningsleir skal spille supercupkampen mot Milan.
Et derby foran kineserne er en apetittvekker for duellen mellom Milan og Inter denne sesongen?
Kampen er interessant fordi den kommer veldig tidlig, og gir oss en mulighet til å vinne et trofé med en gang. Men i serien har vi også Napoli, Juve, Roma og kanskje andre utfordrere. Uansett er jeg ikke bekymret for effekten av de to siste derbyene. Alle kamper er ulike og vi kan bare tenke på oss selv og hvordan vi best kan forberede oss til kampen 6. august. Serien begynner 20 dager etter supercupen, og kampen vil nok ha en psykologisk effekt også.
Galliani sa at Inter ikke kom til å være like sterke som i fjor.
Vi kommer til å gjøre alt vi kan for å motbevise det. For ikke å glemme at dette laget holdt følge med Milan helt til slutten i fjor til tross for at Inter manglet mange spillere grunnet skader og andre årsaker.
På treningsleiren er det 31 spillere. Kan du jobbe godt med såpass mange spillere?
Ikke alle spillerne trener med gruppen hele tiden, og jeg har alltid 22 utespillere, så det er ikke noe problem. Til tross for de manglende søramerikanerne har jeg et fullt konkurransedyktig og fleksibelt mannskap. Det skader likevel ikke med intern kamp om plassene.
Men Sneijder kan forlate klubben?
Wesley er en toppspiller. Han er her med oss og har stor entusiasme. Han har sagt at han vil bli og viser dette med sin oppførsel, men det er 50 dager igjen av overgangsvinduet og alt kan jo skje. Mine siste uttalelser om dette har blitt misforstått, men jeg er altså overbevist om at i slutten av august vil vi ha et styrket Inter.
Det vil definitivt bli et yngre Inter.
Moratti er klokkeklar: Senk snittalderen uten å svekke konkurransedyktigheten. Det blir ikke enkelt, men det er riktig å tenke på fremtiden, noe kjøpet av Alvarez bare bekrefter.
På den andre siden er det mange erfarne angripere som Eto’o, Pazzini og Milito. For mange?
Med tanke på kampene som kommer? Nei, men det blir ikke enkelt å la alle sammen spille samtidig. I tillegg har jeg jo mange valg på kantene.
Har Mourinho ringt deg?
Han sendte meg en melding, men jeg har ikke kunnet lese den.

Oversatt fra La Gazzetta dello Sport
Bilde: inter.it