Før kampen: Zanettis farvel

Javier Zanetti

Javier Zanetti spiller i kveld sine siste minutter på Giuseppe Meazza, banen hvor han har opplevd flere magiske øyeblikk enn de fleste. Han har ikke scoret mange mål, men mot nettopp Lazio har han en fin historie. I UEFA cupfinalen i 97/98 vartet han opp med en kanonkule oppe i krysset. Slike videoer tåler vi å se flere ganger.

Inters muligheter til europacup neste sesonger kan avgjøres mot Lazio. Nå ligger laget på en femteplass, men like bak ligger det fem andre, sultne lag, som uten tvil er lystne på å spille utenlands neste sesong. Lazio er et av lagene som er helt avhengig av seier for å redde sesongen. Lazio, som Inter, har spilt veldig ujevnt den siste tiden, og det er vanskelig å spå hva man møter. Troppen er dog bombadert med skader, og de har ikke noe optimalt utgangspunkt før den viktige kampen.

Til tross for at han legger opp, ser ikke Mazzarri ut til å la Zanetti starte kampen. Både Gazzetta dello Sport og nettstedet Whoscored.com melder at Nagatomo tar hans plass i startelleveren. Det er i så fall et modig valg av Mazzarri, som fikk massiv kritikk da han i forrige uke nektet å gi Zanetti spilletid mot Milan. Selv om Zanetti nok får minutter mot Lazio, så skulle vi alle ønske at avslutningen var av et mer verdig slag. I tillegg har FIGC bestemt å stenge Curva Nord, etter at de kom med upassende tilrop og sanger mot Napoli-fansen for to uker siden. Zanetti, mannen som har vært i 98 prosent av Inters startoppstillinger, kunne fått en bedre avslutning, men vi får håpe det gjøres det beste ut av situasjonen.

Inters kamptropp

Keepere: 1 Samir Handanovic, 30 Juan Pablo Carrizo, 12 Luca Castellazzi

Forsvar: 2 Jonathan, 4 Javier Zanetti, 6 Marco Andreolli, 14 Hugo Campagnaro, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 33 Danilo D’Ambrosio, 35 Rolando, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 10 Mateo Kovacic, 11 Ricky Alvarez, 13 Fredy Guarin, 17 Zdravko Kuzmanovic, 21 Saphir Taider, 88 Hernanes

Angrep: 8 Rodrigo Palacio, 9 Mauro Icardi, 20 Ruben Botta, 22 Diego Milito

Sannsynlig startellever

Inter

Handanovic
Ranocchia-Samuel-Rolando
Jonathan-Hernanes-Kuzmanovic-Kovacic-Nagatomo
Palacio-Icardi

Lazio

Berisha
Cana-Biava-Dias
Gonzalez-Ledesma-Biglia-Pereirinha
Candreva-Mauri-Keita

Kampen går på Canal9, og begynner kl 20:45. Un Capitano, c’è solo un Capitano!