Før kampen: Udinese–Inter

Trening foran veggen

Forhåpentligvis har pausen vært lang nok til å stoppe den foruroligende trenden i de to lagenes form. Med tre strake bortetap for Inter og fire kamper ubeseiret for Udinese, er sistnevnte lag en stor trussel for Inters topplassering. Juventus begynner å dra fra såpass mye at Scudetto ser urealistisk ut, men det er nå så mange lag som sniffer på CL-plassen at Inter ikke har råd til mange flere fadeser. Og attpåtil er det kun Juventus som har vunnet over Udinese på Friuli denne sesongen, oppgaven er utvilsomt stor for Nerazzurri.

Til å hjelpe sine blåsvarte venner har Inter hentet inn Tommaso Rocchi i vinterpausen. Marco Branca hadde klart å snakke sivilisert med Lotito og Tare i løpet av julen, og alt var klart da overgangsvinduet åpnet. Dermed er den 35 år gamle spissen med i troppen som reiser østover. Om ikke en umiddelbar forsterkning i førsteelleveren, er Rocchi etterlengtet bredde i stallen, spesielt i angrepet er det lite å velge mellom bak Diego Milito helt fremst. Så kontrakten varer kun frem til sommeren, det er så lenge Inter trenger ham i denne omgang.

Begge lag har mye å bevise i 2013, og det blir spennende å se hvem som har brukt vinterpausen best. Til tross for de tre nevnte bortetapene på rad, hadde Inter før den tid seks strake borteseire, så det har i sannhet vært en berg-og-dalbane i den første hele sesongen under Andrea Stramaccionis ledelse. Denne bortekampen kan bli en viktig indikator for hvor laget tar veien videre, i et kappløp for å ta igjen teten, eller som et etablert topplag?

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Handanovic, 27 Belec, 77 Di Gennaro

Forsvar: 4 Zanetti, 6 Silvestre, 25 Samuel, 31 Pereira, 33 Mbaye, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan

Midtbane: 14 Guarin, 17 Mariga, 19 Cambiasso, 21 Gargano, 24 Benassi, 41 Duncan, 82 Bessa

Angrep: 8 Palacio, 18 Rocchi, 22 Milito, 88 Livaja, 99 Cassano

Fredy Guarin

Med Rocchi på listen har vi for første gang på lenge en tropp med fem rene angripere. Livajas situasjon er fortsatt under vurdering i overgangsvinduet, så en slik bredde kan også være rent midlertidig. Etter FIGC sin rent tilfeldige suspensjon er Andrea Ranocchia ute i denne kampen, mens skadelisten fortsatt er såpass lang som Dejan Stankovic, Joel Obi, Gaby Mudingayi, Luca Castellazzi, Yuto Nagatomo, Philippe Coutinho og Ricky Alvarez. Wesley Sneijder er fortsatt uaktuell, og alle venter vel i spenning på en avklaring rundt nederlenderen.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Juan Jesus – Silvestre – Samuel
Pereira – Cambiasso – Gargano – Guarin – Zanetti
Milito – Cassano

En rekke fravær dikterer i stor grad oppstillingen til Stramaccioni. Bakerst mangler Ranocchia grunnet suspensjonen, og Cristian Chivu er ikke i troppen. På midten mangler det som nevnt en haug med bidragsytere som kunne vært aktuelle, så manøvreringsrommet er ikke det helt store. I angrep kan man håpe på bidrag fra Palacio og Rocchi, som sikkert er ivrige etter å vise seg frem om de får sjansen.

Brkic
Domizzi – Danilo – Heurtaux
Pasquale – Lazzari – Allan – Merkel – Basta
Pereyra
Di Natale

Giampiero Pinzi er ute med suspensjon, mens Agyemang Badu har reist med sitt Ghana til Afrikamesterskapet i Sør-Afrika. Mehdi Benatia er også på mesterskap med Marokko. Alexander Merkel har blitt hentet inn fra Genoa siden sist, og får antagelig sin debut fra start.

Kampstart er allerede 12.30 på søndag, og kampen kan du se på CMore Fotball/HD eller hos csports.no.

Bilder: inter.it