Før kampen: Udinese–Inter

Andrea Ranocchia og Fredy Guarin

Andrea Stramaccioni gjorde en sterk opphenting sist torsdag mot Siena. Dessverre ble det en skade på en av våre beste spillere den siste tiden, Walter Samuel. «Il Muro» er ute med strekk i låret, og er ikke å se på banen før om tre uker. Det ventes at Andrea Ranocchia bekler midtforsvaret sammen med Lúcio. Videre gjorde Ricky Alvarez en god kamp etter skade. Argentineren ventes å være med i Stramaccionis startoppstilling mot Udinese.

Den viktige tredjeplassen

Udinese er inne i en dårlig periode. På onsdag spilte de en veldig svak kamp borte mot Roma, og de små sebraene må nå virkelig ta seg selv i nakken. De har kun tatt seks poeng på sine siste seks kamper, og bør ta poeng mot Inter for å holde følge med Lazio i kampen om den svært viktige tredjeplassen. Det hjelper neppe at flere svært sentrale spillere er ute. Isla, Pinzi, Benatia, Floro Flores, Badu, Basta, Fabbrini, Battocchio og Ekstrand er spillerene som enten er ute med utestengelse eller skade. En Milito i toppform kan gjøre stor skade på et handicapet og svakt Udinese-forsvar.

Inter har også håp om CL-plassen, noe Udinese er smertelig klar over. Vi er pdd kun seks poeng unna Lazio, og Stramaccioni har denne uken uttalt at det er mulig. Å sikre seg tredjeplassen fører til CL-kvalik og et eventuelt gruppespill som er svært gledelig rent økonomisk. Å vinne Europa League er like mye verdt økonomisk som en plass i gruppespillet i Champions League. Det sier det meste om hvor viktig tredjeplassen faktisk er.

Statistikk før kampen

  • Udinese er ubeseiret på 17 av sine siste 18 hjemmekamper
  • Det har blitt scoret i gjennomsnitt 2.5 mål i Inter siste tre seriekamper
  • Diego Milito og Antonio Di Natale har begge 20 mål i årets Serie A, og ligger kun 3 mål bak Zlatan Ibrahimovic
  • Inter har ikke slått Udinese siden september 2010
  • Inter og Udineses seks siste oppgjør har endt med hele 31 gule og 2 røde kort

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 23 Andrea Ranocchia, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni, 40 Juan Jesus, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 5 Dejan Stankovic, 11 Ricardo Alvarez, 14 Fredy Guarin, 17 Angelo Palombo, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Diego Forlan, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate

Sannsynlig startoppstilling

Julio Cesar
Zanetti-Lucio-Chivu-Nagatomo
Cambiasso-Stankovic-Obi
Alvarez-Milito-Zarate

Kilde: whoscored.com, Gazzetta dello Sport
Bilde: inter.it