Før kampen: Tottenham–Inter

Trening før Tottenham-kampen

Forrige kamp mellom lagene ble, som de fleste vet, meget målrik med resultatet 4–3. Inter ledet 3-0 allerede etter 14 minutter, og det meste virket avgjort allerede da. Men etter at Gareth Bale egenhendig snudde kampen i andre omgang, ble det litt nervepirrende de aller siste minuttene på Guiseppe Meazza. Med denne seieren fikk Inter overtaket i gruppe A med syv poeng, mot Tottenhams fire poeng på andreplass. Vinner Inter denne kampen vil det meste være avgjort når det gjelder gruppeseieren. Blir det tap, kan det bli en spennende avslutning på gruppespillet.

Tottenham møter Inter etter et skuffende 2-0-tap mot Manchester United på lørdag. Deres skadesituasjon er nesten identisk som den var ved forrige oppgjør. De mangler fortsatt stopperparet, i Dawson og King, men har gode erstattere som har spilt de siste kampene. Både Gallas og Kaboul holder et relativt høyt nivå, men begge har virkelig fått kjørt seg de siste ukene, og vi vil sannsynligvis observere noen slitne Tottenham-stoppere mot slutten. Bassong kan bli et alternativ. Huddlestone er en annen viktig viktig spiller som er ute med skade for tiden. Defoe sliter også fremdeles med skade, noe Spurs har fått merket den siste perioden. På ti kamper i Premier League har hovedstadslaget kun scoret elleve mål, og har pluss én i målforskjell. Likevel holder Tottenham tritt med teten, og holder enda på femteplassen i serien.

En spiller som ikke spilte sist, men som derimot har anledning denne gangen, er Rafael Van der Vaart. Nederlenderen var meget god mot Manchester United i helgen, og virker som Spurs’ formspiller for tiden. Gareth Bale, som var helt utrolig for to uker siden, var ikke helt i samme slag mot United, men har vært fantastisk denne sesongen. Duellen Bale mot Maicon kommer til å bli interessant. Andre spillere som Inter må se ekstra opp for, er den kreative midtbanespilleren, Luca Modric, og deres lynkjappe kant, Aaron Lennon.

Dessverre kan ikke Inters støtteapparat heller skryte av en skadefri tropp, og nøkkelspillere som Julio Cesar, Esteban Cambiasso og Dejan Stankovic er alle utelatt fra troppen. Både Cesar og Cambiasso ble skadet mot Genoa i helgen. Den kampen endte 1-0 til Inter, etter en sliteseier, der Muntari scoret kampens eneste mål. Også spillere som Motta og Mariga sliter fortsatt med skade. Dermed ser midtbanen til Inter svært tynn ut. Det vil stå mellom Zanetti, Muntari og Chivu, i tillegg til Sneijder, å bekle den sentrale midtbanen. Ungguttene Coutinho og Biabiany vil sannsynligvis få fornyet tillit på kantene, mens Eto’o er et selvsagt valg på topp.

Etter helgens kamp innehar Inter nå andreplassen i Serie A, bak Lazio. Laget har likevel startet litt trått, men takket være Samuel Eto’o i sitt livs form, henger vi med i teten. Kameruneren har både flest mål og assist i Champions League, og leder også toppscorerlisten i Serie A, noe som kan sies å være en mildt sagt imponerende statistikk. Forsvaret er den andre grunnen til at resultatene har vært akseptable. I Serie A har Inter kun sluppet inn fire mål på ni kamper. Til denne kampen er dog Cesar ute med skade, noe som kan bli utslagsgivende.