Før kampen: Roma–Inter

215275-800

Mancini har fått en fin start på sin andre trener-periode i Inter, og jakter sin første seier i Serie A-seier siden Inter vant 2–0 over Parma i serieavslutningen 2008. Siste kamp mot italiensk motstand den sesongen var mot nettopp Roma, da Inter gikk på en smell, og tapte Coppa Italia-finalen 2–1. Ting har endret seg mye siden Mancini var her sist, og Inter er for øyeblikket langt unna å være en Scudetto-kandidat.

Mancini har ikke trent mange klubber i underdog-posisjon de siste årene, og Roma-kampen blir en slags tidlig eksamen på hvordan hans Inter står sammenlignet med resten av topplagene. For Mancini, som selv har spilt og trent Lazio, bør det i alle fall ikke være vanskelig å få opp tenningsnivået i garderoben før kamp.

Skadesituasjonen i forsvaret gjør at man er nødt til å rokkere. Nagatomo ble skadet i 2–1-seieren mot Dnipro, og er uaktuell for Roma-kampen. Hugo Campagnaro er trolig hans erstatter, i Mancinis nye firebackslinje. Campagnaro er i utgangspunktet stopper, men sier til Sky Sport 24 at treneren ønsker gjøre han om til en høyreback. Selv om han er urutinert i posisjonen, så har han spilt der på landslaget tidligere.

Roma ligger for øyeblikket på andreplass på tabellen, kun tre poeng bak Juventus. Inter har ikke slått Roma siden en semifinalekamp i Coppaen i 2011, og har ikke vunnet mot Roma på Olimpico siden 2008. Mancini vil nok være fornøyd om Inter klarer å karre til seg et poeng, mens Rudi Garcia nok er på utkikk etter å heve moralen i laget etter det skuffende 1–1-resultatet mot CSKA på tirsdag.

Troppen

Målvakter: 1 Handanovic, 30 Carrizo, 46 Berni

Forsvar: 5 Juan Jesus, 6 Andreolli, 14 Campagnaro, 22 Dodò, 23 Ranocchia, 25 Mbaye, 33 D’Ambrosio, 54 Donkor

Midtbane: 10 Kovacic, 13 Guarin, 17 Kuzmanovic, 18 Medel, 20 Obi, 44 Krhin, 90 M’Vila

Angrep: 7 Osvaldo, 8 Palacio, 9 Icardi, 97 Bonazzoli

Trolig startoppstilling

Handanovic
Campagnaro – Ranocchia – Jesus – Dodo
Kuzmanovic – Medel – Guarin
Kovacic
Palacio – Icardi

Bilde: inter.it