Før kampen: Roma–Inter

rominr

Etter bragdkampen mot Juventus har det gått tregt i svingene for Stramaccionis. Men nå står man med to strake seire og håper å fortsette den gode formen. Noe som slettes ikke blir lett. På motsatt side står 11 løpegale spillere med en enda galere trener på benken.

Lettere blir det heller ikke med Inters frafallssituasjon. Vi kan bare ramse opp: Diego Milito, Antonio Cassano, Ricky Alvarez, Walter Samuel, Philippe Coutinho, Luca Castellazzi, Dejan Stankovic og Wesley Sneijder. Det er mye kvalitet, og spillere som i aller høyeste grad ville spilt en stor rolle i en slik kamp. For Roma ser det mye bedre. Bare Romagnoli ser ut til å være utilgjengelig.

Inter og Roma er to lag som det hele sesongen har blitt ventet at skal kjempe om de tre CL-plassene. Per dags dato er det Inter som ligger best an. Nerazzurri ligger fem poeng bak både Napoli og Lazio, men vil med seier i dag bare havne to poeng bak. Vi vil også havne ni poeng foran Roma, som kan sies å vil være på god vei til å bli ristet av CL-racet med tap. Skulle derimot Zemans menn vinne, vil de havne bare tre poeng bak Inter. Med andre ord vil det være veldig viktig for Inter å stikke av med seieren.

Når det kommer til form er de to lagene ganske likestilte. Hjemmelaget har tre seire og tre uavgjort, mens Inter har poenget bedre med tre seire, to tap og én uavgjort. På den andre siden står Roma med fire strake hjemmeseire i Serie A, og Inter har tapt sine fire siste bortekamper i Serie A. Roma har scoret minst to mål i alle de kampene (8 til sammen mot Milan og Fiorentina de to siste), mens Inter ikke har scoret på sine siste tre bortekamper.

De som vinner dagens kamp vil være rundens store vinnere. Lazio spilte uavgjort mot Palermo i fjor, og kampen mellom Fiorentina og Napoli tidligere i dag endte også uavgjort. Dagens vinner vil med andre ord være de eneste som henter hjem tre poeng i lag med serielederne Juventus.

Fakta og statistikker

Inter og Roma er de to eneste lagene i Serie A som ikke vært med i et 0-0-oppgjør. Inters siste målløse oppgjør i Serie A var for 25 kamper siden – mot Fiorentina 22. april 2012.

Inter, sammen med Chievo, Bologna og Roma, er de eneste som ikke har delt poengene på bortebane i år.

Inter og Roma, i tillegg til Pescara, er de lagene med minst uavgjorte i år med to uavgjortkamper hver.

Dagens kamp er andre gang Andrea Stramaccioni og Zdenek Zeman møter hverandre. Første gang var sesongens andre kamp.

Zeman har møtt Inter 23 ganger, noe som har endt med tre seire, ni uavgjort og elleve tap for tsjekkeren.

Andrea Stramaccioni møter sin tidligere klubb. Inter-treneren var i Roma fra 2005/06 til 2010/11.

Kampene mellom Inter og Roma har endt med 29 seire til Inter, 22 uavgjort og 37 seire til Roma.

Dagens dommer, Daniele Orsato, har dømt Inter 17 ganger (11 seire, tre uavgjort og tre tap) og Roma 12 ganger (fem seire, fire uavgjort og tre tap).

Kamptropp

Målvakt: 1 Samir Handanovic, 27 Vid Belec, 77 Raffaele Di Gennaro

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 6 Matias Silvestre, 23 Andrea Ranocchia, 26 Cristian Chivu, 31 Alvaro Pereira, 33 Ibrahima Mbaye, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan, 44 Matteo Bianchetti, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 14 Fredy Guarin, 16 Gabi Mudingayi, 17 MacDonald Mariga, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 21 Walter Gargano, 24 Marco Benassi, 41 Alfred Duncan

Angrep: 8 Rodrigo Palacio, 18 Tommaso Rocchi, 88 Marko Livaja, 82 Daniel Bessa

Som man ser er det en tynn stall. Spesielt på topp, hvor bare Palacio kan sies å være den eneste sterke spilleren. I forsvar er derimot Juan Jesus og Andrea Ranocchia tilbake fra suspensjon. Nagatomo er tilbake fra skade. Det samme er Walter Gargano.

Trolige lagoppstillinger

Med mye skader ser det ut til at Stramaccioni må finne på nye konstellasjoner. Gazzetta dello Sport tror han løser problemet med mange midtbanespillere og én spiss. I forsvar er Samuel ute med skade, og Chivu tar trolig hans plass i midtforsvaret. Ved siden av seg får han Ranocchia og Juan Jesus. Backplassene tar trolig Alvaro Pereira og den tilbakekomne Yuto Nagatomo. Til de tre sentrale posisjonene er mediene enige om at Javier Zanetti og Walter Gargano kaprer to av dem. Cambiasso sliter kanskje med en småskade, og derfor har blant annet Gazzetta dello Sport satt 18-årige Marco Benassi inn på sitt lag. 18-åringen har vært en liten åpenbaring for Inter, og Gazzetta sparte ikke på lovordene for å beskrive hans debut. Han tilbyr Inter noe man ikke har hatt i form av sine pasninger og sin iver etter å få ting til å skje.

Handanovic
Ranocchia – Chivu – Juan Jesus
Nagatomo – J.Zanetti – Cambiasso – Gargano – Pereira
Guarin
Palacio

Hos Roma er det færre skader, men desto større spørsmålstegn over hvem som starter eller ei. Balzaretti fikk en liten smell mot Fiorentina, men starter trolig. Totti og Osvaldo har ikke spilt de to forrige kampene, men Gazzetta dello Sport tror begge starter.

Goicoechea
Piris – Marquinhos – Castan – Balzaretti
Pjanic – De Rossi – Bradley
Lamela – Osvaldo – Totti

Kampen kan du se på csports.no og Canal9 klokken 20:45.

Kilder: inter.it, Gazzetta dello Sport, whoscored.com
Bilde: inter.it