Før kampen: Roma–Inter

Nicolas Burdisso og Diego Milito

En negativ inngang til kampen er vanskelig å unngå med de siste resultatene i Serie A og europacup. Tross alt dette kan likevel Nerazzurri ta tre troféer denne sesongen, med den italiensker supercupen og VM for klubblag allerede i sekken. Leonardo sitter nærmest på oppsigelse, for etter en optimistisk start har laget falt sammen som et korthus i denne avgjørende fasen av sesongen.

Italiensk fotball rommer så mangt, også cupens dobbeltkamper har motstått tidens tann. Når Roma og Inter i kveld møtes til den første av de to oppgjørene som skal føre ett av lagene til finalen av Coppa Italia 2010/11, er det kamp nummer 28 og 29 mellom lagene på de siste seks sesongene. Hvert av disse årene har man også møttes i cupen, flesteparten har vært finalekamper.

Viktige fravær på begge sider

Romerne kommer til kamp uten sin mest ikoniske spiller, da Francesco Totti er suspendert. Som mange kanskje husker gjorde han seg bemerket i fjorårets finale, da han sparket ned Mario Balotelli i kampen som Inter vant 1–0 på vei til trippelen. I tillegg er keeper Julio Sergio skadet, sammen med Philippe Mexès. På Inters skadeliste finner vi Walter Samuel og dessverre Samuel Eto’o, som pådro seg en smell mot Parma lørdag kveld.

Formmessig ser det omtrent like begredelig ut for begge lag, Inter har én seier på de siste fem kampene, en tungkjempet hjemmeseier mot Chievo. Dette sammenfaller også med at fraværende Eto’o ikke har scoret på sine siste sju kamper. Roma på sin side har to strake hjemmetap, men en fin borteseier mot Udinese for ti dager siden gir et syltynt Champions League-håp. Inter kan muligens finne trøst i det faktum at bare 2 av de 27 nevnte kampene mot Roma har endt med null baklengs for Giallorossi.

Inters tropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 15 Andrea Ranocchia, 23 Marco Materazzi, 26 Cristian Chivu, 37 Marco Davide Faraoni, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 5 Dejan Stankovic, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 14 Houssine Kharja, 17 MacDonald Mariga, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Philippe Coutinho

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev