Før kampen: PSV – Inter

Inters comeback i Champions League så lenge ut til å bli en skuffelse, men det var før man i det 85. minutt ville det annerledes. Nå håper man å bygge videre på den fine formen og skaffe seg et pusterom før Barcelona venter.
Barcelona og Inter leder for tiden gruppen med tre poeng hver. Vinner de to respektive lagene i dag, mot henholdsvis Tottenham og PSV, øker ledelsen med seks poeng, før de møter hverandre de to neste kampene etter det. En seier i dag vil derfor være viktig, og kanskje til og med direkte avgjørende til slutt.

PSV tapte 4-0 mot Barcelona, men der stopper også deres tapsstatistikk. Det er nemlig deres eneste tap siden mars. I deres hjemlige liga har de vunnet alle sine syv kamper så langt, og står samtidig med 26-3 i målforskjell.
PSVs trener heter Mark van Bommel, som ikke er fremmed for å møte Inter. Den tidligere midtbanespilleren spilte for AC Milan så sent som i 2012. Nederlenderen ble ansatt i sommer, til noe som ble hans første hovedtrenerrolle på seniornivå.
PSV har ikke sluppet inn mye mål i år, men det offensive arsenalet van Bommel har til rådighet er vel så fryktinngytende. På syv kamper i serien står spiss Luuk de Jong med fem mål. Det samme gjør Gaston Pereiro og Hirving Lozano, mens Steven Bergwijn har fire mål på de samme syv kampene. Det betyr at de til sammen har 19 mål bare en femtedel ut i sesongen. Alle de er friske, og ventes å starte i kveld.
Mens PSVs mål hovedsakelig blir scoret av fire menn, er situasjonen i Inter blitt en helt annen. Spallettis menn har scoret tolv mål i alle turneringer denne sesongen, og de tolv målene er scoret av ti forskjellige spillere. Perisic og Icardi står med to mål hver, og er de eneste som har scoret mer enn ett mål.
Inter har ikke en like imponerende statistikk som PSV, men på de siste seks kampene har det kommet fem seire. Det er ventet at over halvparten av laget som startet mot Cagliari i helgen blir byttet ut.
På skadelisten til Inter er det nå ingen spillere. Vrsaljko har trent noen dager med resten av spillerne, og kroaten er med i troppen, men Spalletti sa i pressekonferansen før kampen at det ennå er usikkert hvor lenge han holder og at de ikke vil ta en avgjørelse før siste treningen er gjennomført. Dalbert, Gagliardini og Joao Mario er ikke med grunnet FFP-restriksjoner.
Mark van Bommel og PSV må klare seg uten Rigo, Thomas og Romero.
Forrige gang Inter og PSV møtte hverandre var i 2007 – også den gang i gruppespillet i Champions League. Da vant Inter 2-0 hjemme etter to mål av Ibrahimovic, og 1-0 borte etter mål av Julio Cruz.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar:2 Vrsaljko, 6 De Vrij, 13 Ranocchia, 18 Asamoah, 23 Miranda, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar
Midtbane:11 Vecino, 14 Nainggolan, 20 Borja Valero, 77 Brozovic
Angrep: 9 Icardi, 10 Lautaro Martinez, 11 Keita Balde, 16 Politano, 44 Perisic, 87 Candreva.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – De Vrij – Skriniar – Asamoah
Vecino – Brozovic
Politano – Nainggolan – Perisic
Icardi
Zoet
Dumfries – Schwaab – Viergever – Angelino
Rosario – G. Pereiro – Hendrix
Bergwijn – De Jong – Lozano
Kampen starter 21:00, og sendes på Viasat Xtra og viaplay.no.
Kilde og bilde: inter.it