Før kampen: Pescara–Inter

Antonio Cassano

Og det er med stor optimisme Nerazzurri skrider til verket i 2012/13. Uten å ta for hardt i, har Marco Branca og Massimo Moratti injiset betydelige mengder bensin i Inter-motoren de siste dagene. Stallen har blitt klart sterkere med signeringene av Antonio Cassano, Walter Gargano og nå senest Alvaro Pereira. Sistnevnte blir ikke å se før mot Vaslui da signeringen ikke har gått gjennom i tide til Pescara-kampen, men både Gargano og Cassano er kampklare. En bortekamp mot et av Serie As svakere lag bør være en god mulighet til å starte sesongen bedre enn Inter har for vane å gjøre.

Svekkede delfiner

Pescara har nemlig mistet en rekke av de største bidragsyterne til opprykket. Den aller største var nok trener Zdenek Zeman, som med sin ultraoffensive 4-3-3 tok Serie B med storm og vant opprykk med 90 mål rett vei og smått vanvittige 55 baklengsmål. Gamleklubben Roma banket på døren, og den kjederøykende tsjekkeren har nå overlatt ansvaret for Pescara til sin tidligere Foggia-elev Giovanni Stroppa. Samtidig har en del av de unge stjerneskuddene fra delfinlaget dratt videre til større klubber.

Lorenzo Insigne, Ciro Immobile og Marco Verratti er nå i henholdsvis Napoli, Genoa og Paris Saint-Germain, og har blitt erstattet av nye navn som Vladimir Weiss og Jonathas. Ingen forventer det samme som i fjor fra de blåhvite, men de kan fort redde plassen om ting klaffer. Den talentfulle målvakten Mattia Perin er hentet inn på lån fra Genoa, og vil nok få hendene fulle med et offensivt tenkende lag på Stadio Adriatico.

Inters kamptropp

Målvakter: 12 Castellazzi, 27 Belec, 32 Cincilla

Forsvar: 4 Zanetti, 6 Silvestre, 23 Ranocchia, 25 Samuel, 33 Mbaye, 40 Juan, 42 Jonathan, 44 Bianchetti, 55 Nagatomo

Midtbane: 10 Sneijder, 14 Guarin, 19 Cambiasso, 21 Gargano, 24 Benassi, 41 Duncan

Angrep: 7 Coutinho, 22 Milito, 81 Longo, 88 Livaja, 99 Cassano

Walter Gargano

Rodrigo Palacio har tatt med seg én kamps suspensjon fra Genoa, og er ikke tilgjengelig for Serie A-spill før hjemmekampen mot Roma. Det mest interessante ved sesongens første serietropp er dog utelatelsen av Maicon. Spilleren som har vært knyttet til ulike overgangsscenarier i hele sommer må dermed ses på som en mann på vei ut, med mindre andre opplysninger kommer frem. Alvaro Pereira er som nevnt ennå ikke helt i boks, mens Samuele Longo sannsynligvis er i sin siste tropp før utlån til Espanyol.

Med Longos avgang og Maicon på vei ut er det overhengende sannsynlig at det kommer inn en ny ren spiss på Appiano Gentile før vi skriver september. Hvis ikke kan det bli mange sjanser for Marko Livaja utover høsten, en bør som kan bli i overkant tung for den 18 år gamle kroaten. Som kjent er Samir Handanovic skadet de første kampene, og blir erstattet av den meget solide reservekeeperen Luca Castellazzi, som nok en gang imponerte mot Vaslui torsdag.

Antatte lagoppstillinger

Antatte lagoppstillinger i Pescara–Inter

Denne Gazzetta-spådommen ble gjort før troppene forelå, og man kan dermed se bort fra Maicon på høyrebacken. Antagelig finner vi Javier Zanetti der, mens Yuto Nagatomo tar venstresiden. Litt usikkerhet rundt fysisk form og hans evne til å spille for fullt gjør at Antonio Cassano antas å havne bak Coutinho i køen for akkurat denne kampen, mens Walter Gargano kan hoppe rett inn i elleveren på bekostning av Gaby Mudingayi.

Fra fjorårets Zeman-Pescara er Marco Capuano og Gianluca Caprari blant de mest navngjetne som fortsatt figurerer for delfinene. I tillegg får vi muligens to nordiske innslag, med danske Matti Lund Nielsen og tidligere Viking-spiller Birkir Bjarnason. Sistnevnte, sammen med nykommerne Weiss og Jonathas, ser ut til å starte på benken, men er sannsynlige bytter litt avhengig av kampforløpet.

Oppgjøret ser du på Canal 9 og Canal+ Sport Extra HD søndag kveld kl. 20.45, med kommentator Per-Jarle Heggelund som entusiastisk følgesvenn.

Bilder: inter.it, faksimile fra gazzetta.it