Før kampen: Napoli–Inter

Med en formtopp uten like i serien, og en kommende Champions League-kamp mot overkommelig motstand, kan man spekulere i hvor mye Inter legger i årets Coppa Italia. På den andre siden er dette kanskje vårt største tittelhåp, og tap uansett konkurranse svir for profesjonelle spillere. De tidlige ryktene på lagoppstilling indikerer uansett at mange sentrale spillere får seg en hvil, inkludert Julio Cesar, Maicon, Lucio (influensa), Cambiasso og Pazzini (influensa).

Stadio San Paolo

Som flere andre har påpekt tidligere, er Napoli klart best mot sterk motstand, da de får bedre utbytte av sine lynhurtige omstillinger. Når de selv må føre spillet, har resultatene blitt klart svakere. Det kan altså være en mulig strategi for Ranieri å overgi litt initiativ til søringene, for så å kunne slå tilbake og være like effektiv som i de foregående kampene. I bakhodet ligger selvsagt også oppgjøret fra oktober, da stakkars Joel Obi ble utvist og laget straffe et stykke utenfor 16-meteren, i en av Ranieris første kamper på Inter-benken.

Kampen faller 364 dager etter at Napoli og Inter møttes på samme arena i fjorårets kvartfinale, da dro Inter det lengste strået i straffesparkkonkurransen etter at ordinær tid og ekstraomganger ebbet ut med 0–0. Siden den gang har to av de som scoret for Inter forlatt klubben, Samuel Eto’o til Russland og Goran Pandev til kveldens motstander. Sistnevnte er tippet å starte, mens Marek Hamsik spås en liten hvil. Til gjengjeld er Ezequiel Lavezzi tilbake for Partenopei, som kommer fra to uavgjorte kamper på rad etter tre strake seire.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni

Midtbane: 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 11 Ricardo Alvarez, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 30 Luc Castaignos

Sannsynlig lagoppstilling

Castellazzi
Faraoni – Samuel – Ranocchia – Chivu
Zanetti – Motta – Poli – Obi
Sneijder
Milito

Kampen sendes på Viasat Sport HD, og sendingen starter kl. 20.40.

Bilde: samandel.com, Flickr