Før kampen: Napoli – Inter

I det vi teller dager godt ut i mai, har Inter to kamper på seg til å samle minimum to poeng for å være sikret Champions League.

Den siste uken har Skriniar signert ny kontrakt, troverdige kilder har meldt Conte som trener fra neste sesong og UEFA har bekreftet at FFP-avtalen som ble signert i 2015 ikke lenger er gyldig etter at Inter har oppnådd alle økonomiske krav. Oppå det hele er man sikret CL neste sesong med seier mot Napoli kveld.

Før Inter tar imot Napoli, skal Milan først møte Frosinone. Avgir de poeng der, er Inter i praksis sikret Champions League. Det eneste som kan hindre CL-spill for Inter i en slik situasjon er, etter våre beregninger, om Inter, Atalanta og Roma havner på lik poengsum. Inter har Roma på innbyrdes oppgjør, men om Atalanta også skulle havne på lik poengsum, er det Inter som ryker på innbyrdes oppgjør mellom de tre lagene.

Napoli har for lengst sikret andreplass i ligaen, og har ikke noe å spille for i kveld, men formen deres viser fire seire på de siste fem kampene. I tillegg er Napoli ubeseiret i 21 av de siste 23 hjemmekampene i Serie A.
Etter å ha spilt tre uavgjortkamper på rad, fikk Inter endelig en seier forrige helg etter å ha slått Chievo 2-0. Inter har ikke tapt på syv kamper i Serie A, men bare tre av de kampene har endt med seier.

Napoli er uten Diawara, Chiriches, Ospina og Ounas. Insigner med i troppen, men Gazzetta dello Sport tror ikke han kommer til å spille.
Inter er uten De Vrij. Politano var lenge tvilsom, og selv om det fortsatt er tvilsomt om han starter eller ikke, så er italieneren med i troppen. Brozovic og D’Ambrosio er tilbake fra suspensjon.

Siden Icardi gjorde sitt “comeback” har han og landsmannen Lautaro byttet på å starte. I kveld ser det ut som Spalletti foretrekker Lautaro.

Lautaro, Skriniar, Gagliardini, Politano, Perisic og Borja Valero må stå over kampen mot Empoli om de pådrar seg gult kort i dag.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar: 13 Ranocchia, 18 Asamoah, 21 Cedric, 23 Miranda, 29 Dalbert, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar
Midtbane: 5 Gagliardini, 8 Vecino, 14 Nainggolan, 15 Joao Mario, 20 Borja Valero, 77 Brozovic.
Angrep: 9 Icardi, 10 Lautaro, 11 Keita, 16 Politano, 44 Perisic, 87 Candreva.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – Miranda – Skriniar – Asamoah
Vecino – Brozovic
Politano – Nainggolan – Perisic
Lautaro

Meret
Hysaj – Albiol – Koulibaly – Ghoulam
Callejon – Allan – Fabian Ruiz – Zielinski
Mertens – Milik

Kampen starter 20:30, og sendes på Strive med engelsk kommentator.

Kilde og bilde: inter.it