Før kampen: Napoli–Inter

Walter Mazzarri

Napoli er nemlig laget som innehar plassen over Inter – og den ekstremt viktige tredjeplassen. Dagens oppgjør blir en real sekspoengskamp, da det senere i kveld kan skille alt fra ett til sju poeng mellom de to lagene. Det blir også en spesiell kamp for de to trenerne ettersom begge møter en tidligere arbeidsgiver.

Napoli solgte i sommer Edinson Cavani for en vanvittig sum til PSG. For de pengene hentet de blant annet Higuain og Callejon fra Real Madrid – som virker å gi full valuta for pengene. Av de 41 målene Napoli har puttet i år, står duoen for 20 av dem. Higuain og Callejon står med andre ord for nærmere halvparten av målene til Napoli. En annen interessant statistikk er at 42 prosent av målene deres blir scoret i løpet av første halvtimen. Det er i kontrast med Inter som oftest ikke slipper inn i starten av kampene.

Inter har bare tapt én gang på årets 17 kamper, og for å finne forrige tap på bortebane må vi tilbake til begynnelsen av mai, hvor vi tapte mot nettopp Mazzarri og hans Napoli. På den andre siden har ikke Inter vunnet mot Napoli på San Paolo siden 1997 – den gang Galante og et selvmål av Turrini sørget for 2-0-seier for de svartblå. Siden den gang har lagene møttes der ni ganger, noe som har endt med seks tap for Inter og tre uavgjort.

Mauro Icardi og Juan Jesus

Som allerede nevnt, møter både Benitez og Mazzarri klubber de tidligere har trent. Selv om Benitez ikke har møtt Inter etter sitt opphold i Milano, har han spilt mot oss seks ganger tidligere. Det har resultert i tre seire, to tap og ett uavgjort-resultat for spanjolen. Mazzarri har møtt Napoli sju ganger, hvor han har vunnet to, tapt tre og spilt to ganger uavgjort. Han er trolig lysten på å bedre statistikken på gjestebesøkene hans på San Paolo. På fire kamper har ikke laget hans scoret én eneste gang, ringreven har klart ett 0-0-resultat og tapt resten.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Samir Handanovic, 30 Juan Pablo Carrizo, 12 Luca Castellazzi

Forsvar: 2 Jonathan, 4 Javier Zanetti, 5 Juan Jesus, 6 Marco Andreolli, 14 Hugo Campagnaro, 18 Wallace, 23 Andrea Ranocchia, 31 Alvaro Pereira, 35 Rolando, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 10 Mateo Kovacic, 11 Ricky Alvarez, 13 Fredy Guarin, 16 Gaby Mudingayi, 17 Zdravko Kuzmanovic, 19 Esteban Cambiasso, 21 Saphir Taider

Angrep: 7 Ishak Belfodil, 8 Rodrigo Palacio, 9 Mauro Icardi

Inters skadesituasjon ser lys ut. Milito, Samuel og Chivu er de eneste som mangler, mens Icardi er klar til å gjøre sitt comeback. Skulle Campagnaro, Nagatomo eller Taider få gult kort i dag, må de stå over derbyet mot Milan neste helg.

Trolig lagoppstilling:

Handanovic
Campagnaro – Ranocchia – Rolando
Jonathan – Taider – Cambiasso – Ricky – Nagatomo
Guarin
Palacio

I tillegg til to viktige spillere i Zuniga og Hamsik, mangler Napoli Mesto til dagens kamp. Det gjør at vi trolig ser dette laget i kveld:

Reina
Maggio – Fernandez – Albiol – Armero
Behrami – Inler
Callejon – Pandev – Mertens
Higuain

Kampen sparkes i gang 20:45, og vises på gratiskanalen Canal9.

Bilder: inter.it