Før kampen: Napoli–Inter

Det siste halmstrået denne sesongen er Europa League-kvalifisering, og med Roma sin seier i Firenze lørdag kveld er det i skrivende stund fem poeng opp til femteplassen og en plass i kontinentets nest gjeveste selskap. Utad er det i høyeste grad kommunisert at man vil kjempe med nebb og klør til siste kamp er spilt for å kvalifisere seg til Europa, men med Liverpool som eksempel er ikke EL like høyt prioritert over alt.

Javier Zanetti og Diego Milito

Nå sitter uansett Andrea Stramaccioni ut sesongen med mindre noe helt spesielt skulle skje. Evalueringen av den unge treneren blir vanskelig, da arbeidsforholdene denne sesongen har vært noe mindre enn ideelle. Da er det nærliggende å tro at noe så målbart som en EL-plass vil være attraktivt å sikre seg for Strama. Uansett skal han og laget få sitt fulle hyre med å ta igjen Roma og Fiorentina på de aktuelle plassene. Jobben mot Napoli søndag kveld blir usedvanlig tøff, en bortebane som det sjelden er gøy å besøke, et temmelig skadefritt og sterkt Napoli-mannskap mønstres mot B- og nærmest C-laget til Inter. 13 spillere er ute med skade, mens Cambiasso og Guarin returnerer til troppen med litt mindre enn toppform i beina.

Partenopei har gått mer eller mindre feilfritt siden jul i Serie A, med unntak av et bortetap mot Chievo. Litt for mange uavgjorte og et råsterkt Juventus gjør at det ikke har blitt tittelkamp for Cavani og hans lagkamerater, men med de siste par-tre sesongene i bakhodet er det en av Italias sterkeste klubber som står på andre siden av banen klokken 20.45 søndag kveld. Inter har heller ikke hatt det lett på Stadio San Paolo, i sju av de siste åtte kampene har våre blåsvarte helter reist hjem uten å score mål i Napoli. Det blir oppoverbakke også i kveld, men som vi har sett denne sesongen er Inter ingenting om ikke overraskende, og alt kan skje med Pazza Inter!

Fredy Guarin

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Handanovic, 27 Belec, 30 Carrizo

Forsvar: 23 Ranocchia, 26 Chivu, 28 Pasa, 40 Juan Jesus, 31 Pereira, 42 Jonathan, 52 Ferrara, 63 Spendlhofer

Midtbane: 7 Schelotto, 10 Kovacic, 11 Alvarez, 14 Guarin, 17 Kuzmanovic, 19 Cambiasso, 24 Benassi

Angrep: 18 Rocchi, 45 Forte, 61 Garritano

For å begynne med det positive, Inter har ingen suspensjoner i denne kampen. Cambiasso, Palacio og Pereira er alle diffidati, og må passe seg for det gule kortet. For ordens skyld kan vi jo ta skadelisten i sin helhet: Zanetti, Milito, Cassano, Obi, Stankovic, Mudingayi, Castellazzi, Palacio, Silvestre, Gargano, Samuel, Mbaye, Ranocchia.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Jonathan – Chivu – Juan Jesus – Nagatomo
Schelotto – Kovacic – Kuzmanovic – Benassi
Alvarez – Rocchi

Som vanlig denne våren blir det jo et puslespill for å i det hele tatt stille lag, med siste nytt om Andrea Ranocchias skade er det ikke akkurat enklere. Siden Gazzetta dello Sport-journalistene er ute i streik, er det også litt mangel på ferske lagnyheter, men over finnes ihvertfall en vill gjetting på hvordan laget blir satt opp uten de 13 skadede spillerne. Corriere dello Sport meldte i går kveld at Tommaso Rocchi også kunne være ute med en skade, isåfall kan det bli en mulighet for Primavera-spissen Francesco Forte.

De Sanctis
Gamberini – Cannavaro – Britos
Maggio – Behrami – Dzemaili – Zuniga
Hamsik
Cavani – Pandev

Napoli på sin side har kun Hugo Campagnaro på skadelisten, ellers er det et fulltallig mannskap for heldige Walter Mazzarri.

Avspark på San Paolo er 20.45, og kampen kan ses på Canal9 med Per-Jarle Heggelund bak mikrofonen.

Alle bilder: inter.it