Før kampen: Marseille–Inter

Claudio Ranieri og Javier Zanetti

Etter det slette håndverket som førte til at Diego Forlan ikke kunne spille gruppekampene, er uruguayaneren nå inne på CL-lista sammen med Andrea Poli og Angelo Palombo. Sammen med en hurtig restituert Walter Samuel gir det en viss grunn til optimisme da Marseille også mangler den toneangivende angriperen Loïc Rémy.

På gårsdagens pressekonferanse hadde Ranieri tatt med seg nevnte Forlan for å svare på spørsmål, og benyttet selv anledningen til å motivere spillerne foran en vanskelig bortekamp:

Jeg ser mange likheter med turene til Moskva og Lille, selv om de var gruppespillkamper og dette er sluttspill. Kan kampen bli et vendepunkt for oss? Vi har lengtet etter et vendepunkt hele sesongen. Jeg frykter at vi fortsatt kommer til å variere i Serie A, men nå er det Champions League og Inter lever for denne typen store kamper, jeg forventer å se laget i full fyr.

Vinne for Ranieri?

Det må etter hvert begynne å svi i stoltheten til spillerne med tre til dels skandaløse tap og ingen mål i protokollen, og Forlan som spillernes representant måtte svare for om de kom til å spille for treneren sin fremtid:

Vi kommer til å spille for oss alle. Vi støtter treneren og ønsker å gjøre det bra. Det er bare slik fotballen er, når laget gjør det dårlig er treneren den første som får skylden. Men slik er det faktisk ikke, vi er alle ansvarlige, spesielt vi som er ute på banen.

Som vi skrev om i går, er Inters problemer langt større enn Ranieri, men Champions League har nå blitt hans siste sjanse til en stor opptur denne sesongen. Det er derfor med en slags skrekkblandet fryd vi går til kamp med et Nerazzurri som er nødt til å føle alvoret tynge på Stade Vélodrome. På treningene har det blitt eksperimentert med to ulike varianter av 4-4-1-1, og vi får sannsynligvis se Wesley Sneijder fra start igjen etter et voldsomt fokus på hans integrasjon i resten av laget den siste tiden.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 5 Dejan Stankovic, 10 Wesley Sneijder, 17 Angelo Palombo, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 48 Lorenzo Crisetig

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Diego Forlan, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate

Sannsynlig lagoppstilling

Julio Cesar
Maicon – Lucio – Samuel – Chivu
Zanetti – Poli – Cambiasso – Obi
Sneijder
Milito

Kampen sendes på Viasat Fotball og viaplay.no i kveld klokken 20.40.

Bilde: inter.it