Før kampen: Lecce–Inter

Claudio Ranieri

Thiago Mottas dager i blåsvart kan gå mot slutten, og han er ikke med i troppen til kampen på Italias støvelhæl. Klubben oppgir en skade som begrunnelse på utelatelsen, så blir det opp til hver enkelt å trekke sine egne konklusjoner. Esteban Cambiasso og Javier Zanetti er antatt å bekle den sentrale midtbanen, men Andrea Poli, som er den mest naturlige arvtageren ved en eventuell Motta-overgang, er også aktuell for en startplass. Ellers er Yuto Nagatomo tilbake, og kan ta plassen på venstrebacken tilbake fra en stadig svakere Cristian Chivu.

Det har som ventet blitt bunnkamp for Lecce denne sesongen, men Serse Cosmis gutter har sett glimt av lys i det siste. En fin borteseier i Firenze ble fulgt opp med 2–2 hjemme mot Chievo, det var den første gangen denne sesongen at en seier ikke ble etterfulgt av flere strake tap. Mot Inter for bare fem uker siden ble det derimot som kjent altfor vanskelig, og Inter tok juleferie med 4–1. På sine turer til Via del Mare har Inter ikke alltid vunnet komfortabelt, men det har ihvertfall blitt stabilt med mål. Fra sin plass nest nederst på Serie A-tabellen har også Lecce den nest verste defensive statistikken med sine 36 innslupne mål.

På lørdagens pressekonferanse ble Claudio Ranieri spurt om den forsiktige tilnærmingen til kamper, og hvorvidt vi kom til å se et mer angripende Inter i tiden fremover, og romeren repliserte med følgende oppsummering av situasjonen:

Vi har bragt Sneijder sakte tilbake, og han har tilpasser seg lagets mekanismer på en god måte. Så snart Forlan også blir frisk, kan vi bli modigere. Så får vi se hvor mye vi kan forbedre oss. Jeg prøver å samle sammen så mange poeng som mulig, for å se om vi kan være litt mer vågale.

En bortekamp mot Lecce vil alltid være en kamp som Inter skal ha ambisjoner om å vinne, og i jakten på Champions League-spill neste sesong er tre poeng nesten påkrevd søndag ettermiddag. Med seier er Inter oppe på samme poengsum som Udinese, og Milan er denne helgen også storfavoritter hjemme mot Cagliari. Da gjenstår det å se om feilskjæret i Napoli har påvirket spillergruppen, eller om seier nummer åtte på rad i Serie A kan hentes i Puglia. Kampen sendes dessverre verken på Canal+ eller csports.no.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 10 Wesley Sneijder, 11 Ricardo Alvarez, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Philippe Coutinho

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 30 Luc Castaignos

Sannsynlig lagoppstilling

Julio Cesar
Maicon – Lucio – Samuel – Nagatomo
Faraoni – Zanetti – Cambiasso – Álvarez
Milito – Pazzini