Før kampen: Lazio–Inter

Trening før Lazio-kampen

Dette er en kamp Inter er pisket til å vinne, da Roma gjorde jobben på lørdagskvelden ved å slå Parma 2-1 på Stadio Tardini. Det er riktignok ikke et hvilket som helst hinder som står i veien for gjestene fra Milano. Lazio, klubben som regelrett knuste Inter sin drøm om Scudetto i 2001/2002-sesongen, med flatterende 4-2 på Olimpico. De senere sesongene har dog Inter hatt et godt grep på kveldens verter, uansett bane. Vi må tilbake til 21.desember 2003 for å finne sist gang Lazio har slått Inter i seriesammenheng.

Inter kommer til hovedstaden fulle av selvtillit etter avansementet til Champions League-finalen som kjent ble sikret på onsdag. Det var en kamp full av kontroverser, blod, svette og tårer. Så får en se om kampen på onsdag har i stor grad preget bein og hoder til spillere som ga alt og litt til. Det spørs om ikke en spiller som Wesley Sneijder blir og finne på benken når dommer for kvelden Mauro Bergonzi blåser det hele i gang.

Vertene er ikke sikret fornyet kontrakt riktig enda, men med seks poeng til 18.plassen som Atalanta innehar, så skal det veldig mye til om Roma-klubben må ta en sjokkerende og en blytung vei ned til Serie B. Lazio-manager Edy Reja har allikevel gjort det krystallklart at Lazio på ingen måte vil legge seg kun for den gleden av å se en annen seriemester enn byrivalen Roma. Kontrakten er ikke sikret enda, så en kan forvente et kompakt Lazio-lag som vil prøve og kjempe ut Inter av stilen.

Inters tropp:

Francesco Toldo, Julio Cesar, Paolo Orlandoni; Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel, Cristian Chivu; Dejan Stankovic, Ricardo Quaresma, Thiago Motta, Wesley Sneijder, Sulley Muntari, Rene Krhin, McDonald Mariga, Esteban Cambiasso; Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev, Mario Balotelli, Marko Arnautovic

Bilde: inter.it