Før kampen: Lazio – Inter

I forrige oppgjør mot Lazio i Roma ble vi vitne til en høydramatisk kamp som sikret Inter Champions League-spill. Dagens kamp blir ikke avgjørende på samme måte, men er likevel en utrolig viktig batalje i striden om de verdifulle Europa-pengene.
På grunn av dårlig vær i Roma-området har det siden i går versert snakk om at kampen kan bli utsatt, men de siste prognosene tilsier at det blir kamp. Yr.no melder om voldsomt regnvær frem til 17:00, før det skal roe seg i timene før kamp. Likevel er det vanskelig å forutse været, og det har ennå ikke blitt tatt en endelig avgjørelse.

Selv om Inter måtte se seg slått av et godt Barcelona-lag, er det lite å si på formen. Laget står med åtte seire på de siste kampene i alle turneringer. Parma og nevnte Barcelona er de eneste lagene som har påført Inter poengtap siden 26. august.
Lazio har, i likhet med Inter, fått sving på sakene etterhvert. I forkant av denne kampen ligger Lazio på fjerdeplass, kun poenget bak dagens bortelag. Formkurven deres er også lik, med åtte seire på de siste ti kampene. Den gode nyheten for Inters del er at Lazio har vist seg å gjøre det svakere mot de andre storklubbene. Sesongens tre tap i Serie A har kommet mot Napoli, Juventus og Roma.
Nainggolan var savnet mot Barcelona. Belgieren blir ikke klar til dagens kamp heller, men det sies at han muligens er tilbake neste helg mot Genoa. Det er samtidig den eneste på Inters skadeliste.
Det ser ikke så mye verre ut hos dagens hjemmelag. Ifølge Gazzetta dello Sport er Lucas Leiva og Durmisi ute med skade. Valon Berisha er med, men starter trolig på benken.
Inter og Lazio har møttes 150 ganger tidligere i Serie A. Inter har vunnet 63, Lazio har vunnet 35, mens det har vært poengdeling ved 53 tilfeller.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar:2 Vrsaljko, 6 De Vrij, 13 Ranocchia, 18 Asamoah, 23 Miranda, 29 Dalbert, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar
Midtbane:5 Gagliardini, 11 Vecino, 15 Joao Mario, 20 Borja Valero, 77 Brozovic
Angrep: 9 Icardi, 10 Lautaro Martinez, 11 Keita Balde, 16 Politano, 44 Perisic, 87 Candreva.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Vrsaljko – De Vrij – Skriniar – Dalbert
Brozovic – Vecino
Candreva – Politano – Keita
Icardi
Strakosha
Luiz Felipe – Acerbi – Radu
Marusic – Milinkovic-Savic – Parolo – Lulic – Patric
Caicedo
Immobile
Kampen starter 20:30, og sendes på Strive.
Kilde og bilde: inter.it