Før kampen: Lazio – Inter

Til tross for en skuffende opptreden mot Sassuolo, lever håpet om Champions League etter at Lazio ikke maktet å slå Crotone. Nå skal alt avgjøres i det som blir en av de viktigste kampene Inter har spilt de siste syv årene.

Lazio har både flere poeng og bedre målforskjell enn Inter, men i Serie A er det innbyrdes som gjelder ved poenglikhet. Poenglikhet blir det om Inter vinner, og ettersom første kamp endte 0-0, betyr det at Inter går til Champions League med seier i dag selv om de skulle være à poeng med Lazio, samt har dårligere målforskjell.
Det er allerede blitt allment kjent at Lazios midtstopper Stefan de Vrij går til Inter i sommer. Dermed har det vært usikkert om nederlenderen vil spille kveldens kamp. Sky Sports meldte tidligere denne uken at Inzaghi ville klare seg uten ham, men de seneste rapportene tyder på at de Vrij har meldt seg habil nok til å spille.
Det er nøyaktig tre uker siden forrige gang Immobile spilte en fotballkamp, men Serie As toppscorer er tilbake og forventes å starte. Parolo er fortsatt skadet og er ikke å finne i Lazios tropp. Det er heller ikke Luis Alberto.
Selv om Lazio har hatt to poengdelinger på rad, må vi tilbake til 3. mars for å finne forrige gang de tapte. Siden den gang har det blitt spilt 10 kamper.
Inter klarte kunststykket å tape mot et Sassuolo med ingenting å spille for hjemme på Giuseppe Meazza foran 70 000 tilskuere. Håpet ble ironisk nok reddet av tidligere stjernekeeper Walter Zenga og hans Crotone.
Gagliardini og Miranda var ikke friske nok til å spille mot Sassuolo forrige helg. Begge er med i kveld, men trolig er det bare Miranda av dem som starter. Ellers er det en helt frisk stall.
Kveldens batalje blir det 150. av sitt slag. Inter har vunnet 61 ganger, Lazio har vunnet 35 ganger, mens det har blitt poengdeling 53 ganger.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar: 2 Lopez, 7 Cancelo, 13 Ranocchia, 21 Santon, 25 Miranda 29 Dalbert, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar
Midtbane: 5 Gagliardini, 8 Rafinha, 11 Vecino, 20 Borja Valero, 77 Brozovic
Angrep: 9 Icardi, 17 Karamoh, 23 Eder, 44 Perisic, 87 Candreva, 99 Pinamonti.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Cancelo – Skriniar – Miranda – D’Ambrosio
Vecino – Brozovic
Candreva – Rafinha – Perisic
Icardi
Strakosha
Luiz Felipe – de Vrij – Radu
Marusic – Murgia – Leiva – Milinkovic-Savic – Lulic
F. Anderson – Immobile
Kampen starter 20:45, og sendes på Viasport 2 og viaplay.no.
Kilde og bilde: inter.it