Før kampen: Lazio-Inter

Icardi Radu
Inter skal nok en gang, tidlig i mai, til Stadio Olimpico for å møte Biancocelesti. Stadio Olimpico, Lazio og måneden mai vekker uhyggelige minner for samtlige Intersupportere verden over etter det fatale 4-2 tapet mot Lazio i 2002 med Hector Cuper på benken.
Heldigvis står det ikke så mye på spill denne gangen når vi skal, historisk sett, møte en av motstanderne som har gitt oss størst problemer i Serie A. Lazio vil nok prøve å gjøre det beste ut av sesongavslutningen, mens Inter vil fokusere på å holde Fiorentina bak seg så man slipper kvalifisering til Europa League.
Simone Inzaghi har fire kamper bak seg som trener i Lazio. Han har vunnet mot Palermo og Empoli, men tapt mot Juventus og Sampdoria. Han har med andre ord tatt på seg en vanskelig oppgave i en særdeles rotete sesong.
46-åringen, som spilte i Lazio i elleve år, vil nok gjøre alt han kan for å løfte den tafatte moralen i laget og ta de resterende poengene der er å spille om. Inzaghi har uttrykt sitt ønske om å fortsette i Lazio, men det må mye til for å overbevise Claudio Lotito. Klubben hadde som mål å kvalifisere seg og spille europafotball neste sesong, men ligger 11 poeng bak kvalifiseringplass til Europa League med bare tre kamper igjen.
Inter har riktig nok bedret formen, men resultatene er fortsatt ustabile. På sine siste fem kamper har det gitt ni poeng for seire mot Frosisone, Napoli og Udinese, mens man har tapt mot Torino og Genoa.
Den siste Champions League plassen er så og si utenfor rekkevidde, men Inter er uansett sikret for Europa League fotball neste sesong, selv om Champions League var det store målet. Likevel blir det viktig å fortsette å ta poeng, så laget kan slippe kvalifisering til Europa League.
På lagenes siste ti innbyrdes oppgjør har Inter bare tre seire, mens Lazio har seks. Ser vi på historien mellom de to klubbene siden 1993 er det svært jevnt mellom de to klubbene. Lazio har vunnet 17, 19 har endt uavgjort og Inter har vunnet 15.
Lazio scorer i sitt 1,37 mål per kamp mot Inter, mens Inter scorer 1,33 mål per kamp.
Inter vant 1-2 mot Lazio på Olimpico forrige sesong. De vant også 4-1 hjemme i 13/14-sesongen, men det er de eneste seirene Inter har mot Lazio siden 11/12-sesongen.
Lazio må klare seg uten De Vrij, Radu, Kishna, Matri, Parolo, Mauricio. Biglia vil bli vurdert helt frem til kampen. I tillegg er Biglia, Gentiletti, Hoedt og Keita alle i faresonen for å måtte stå over neste kamp om de pådrar seg kort.
Ljajic skadet seg på lørdagens trening og er utelatt fra kamptroppen, ellers har Mancini full tropp å velge fra. Likevel er der fire mann i faresonen for karantene, Handanovic, Perisic, Jovetic og Telles.
Forventede lagoppstillinger:
Lazio: Marchetti; Basta, Bisevac, Gentiletti, Konko; Onazi, Cataldi, Lulic; Candreva, Klose, Keita
Inter: Handanovic; Nagatomo, Miranda, Murillo, D’Ambrosio; Medel, Kondogbia; Brozovic, Jovetic, Perisic; Icardi
Avspark er søndag kl. 20:45 og kan sees på Viaplay.