Før kampen: Lazio–Inter

Det bekrefter også tabellen. Lazio har beholdt sin gode grunnstamme over flere år nå, og med spillere som Klose og Hernanes, overrasker det neppe mange at dem i år ligger fjerdeplass – bare fire poeng bak Inter på andreplass. Og det er den tabellsituasjonen som gjør dagens kamp så viktig. Med seier vil Inter være hele sju poeng foran de lyseblå, mens med tap vil det bare skille ett stusselig poeng mellom de to lagene.

Esteban Cambiasso

Men i forkant av dagens kamp er det uten tvil Inter som kommer med de laveste oddsene. Gazzetta dello Sport tror nemlig at Lazio stiller uten viktige spillere som Andre Dias og Abdoulay Konko fra start. Førstnevnte rekker det ikke, men sistnevnte er med i troppen og kan starte. Ederson og Rocchi er skadet, mens Brocchi, Zarate og Floccari er tvilsomme, men med i troppen. I tillegg til dem, er Kozak og Cavanda ute med suspensjon. Det er altså et lite mannefall for motstanderne – uten at det preger startoppstillingen til Lazio altfor mye til at dem ikke har sjanse.

Til Lazios fordel spiller de på hjemmebane. Der har dem vunnet fem av de siste seks kampene i Serie A, samtidig som de har scoret minst to mål i fem av de kampene.

Inter mangler på sin side Gaby Mudingayi, Joel Obi, Ricky Alvarez, Dejan Stankovic og Cristian Chivu, mens Wesley Sneijder fortsatt ikke får være med på moroa. Inter har altså ingen optimal situasjon selv. Walter Samuel er også tilbake fra suspensjon.

Fakta og statistikker

Inter har ikke spilt uavgjort på bortebane siden 24. april 2012. Da endte det 0-0 mot Fiorentina. I tiden etter det, har Inter vunnet sju og tapt fire.

Inter er det snilleste laget i Serie A. Man har mottatt 30 kort – minst av samtlige i årets Serie A.

Den siste uavgjortkampen mellom Lazio og Inter var 16. april 2008 i Coppa Italia. I de ti oppgjørene etterpå, står Lazio med tre seire, mens Inter står med sju seire.

Lazio har bare tapt én av sine siste 17 hjemmekamper. I de andre 16 kampene har de vunnet 12 av dem og spilt uavgjort i fire.

Lazio og Inter har spilt 78 ganger mot hverandre i Roma. Det har resultert i 27 hjemmeseire, 30 uavgjort og 21 borteseire.

Dagens dommer er Paolo Silvio Mazzoleni. Han har dømt Lazio 13 ganger (sju seire, fire uavgjort og to tap), mens han har dømt Inter seks ganger (fire seire og to uavgjort).

Wesley Sneijder

Inters kamptropp

Målvakt: 1 Samir Handanovic, 12 Luca Castellazzi, 27 Vid Belec;

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 6 Matias Silvestre, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 28 Simone Pasa, 31 Alvaro Pereira, 33 Ibrahima Mbaye, 40 Juan Jesus, 42 Jonathan, 55 Yuto Nagatomo;

Midtbane: 14 Fredy Guarin, 17 MacDonald Mariga, 19 Esteban Cambiasso, 21 Walter Gargano, 24 Marco Benassi, 41 Alfred Duncan;

Angrep: 7 Philippe Coutinho, 8 Rodrigo Palacio, 22 Diego Milito, 99 Antonio Cassano.

Trolige lagoppstillinger

Som allerede nevnt er Gaby Mudingayi, Joel Obi, Ricky Alvarez, Dejan Stankovic, Cristian Chivu og Wesley Sneijder ute av oppgjøret, mens Walter Samuel er tilbake etter suspensjon. Det er fortsatt uklart om Stramaccioni velger 3-4-3, 3-4-1-2 eller 3-5-2, men i skrivende stund ser det ut som om at han velger en blanding mellom de to sistnevnte. Det vil altså si en lagoppstilling som kan fort gjøres om fra 3-4-1-2 til 3-5-2, og omvendt. Slik var det også i forrige kamp mot Napoli, da Guarin hadde en friere rolle framfor Javier Zanetti og Walter Gargano. Da storspilte Guarin, og Stramaccioni ser neppe noen grunn til å endre på det.

Handanovic
Ranocchia – Samuel – Juan Jesus
J.Zanetti – Gargano – Cambiasso – Nagatomo
Guarin
Cassano – Milito

Lazio mangler som sagt trolig Andre Dias, Abdoulay Konko, Zarate, Ederson, Brocchi, Floccari, Rocchi, Kozak og Cavanda, mens Klose er tilbake etter å ha mistet forrige kamp mot Bologna. Ettersom Konko og Cavenda er utilgjengelige, ser det ut som at Scaloni tar høyrebacken. Det ser også ut som at Lulic tar plass på benken fra start, mens Radu tar venstrebacken. Ellers er det meste som normalt hos Lazio.

Marchetti
Scaloni – Biava – Ciani – Radu
Ledesma
Candreva – Gonzalez – Hernanes – Mauri
Klose

Kilder: inter.it og whoscored.com

Bilder: inter.it