Før kampen: Lazio–Inter

Årets siste kamp. Litt vemodig, men akk, så på tide. Det har vært perioder hvor man har ventet på en ny start. En start hvor vi har like mange poeng som våre argeste motstandere, og en start hvor vi begynner med friske bein og ny giv. Det skal vi snart få lov til. Først skal bare Lazio beseires på Stadio Olimpico.

Massimo Moratti

Lazio er et lag som har kjempet i toppen i hele år, og som har spilt bra fotball. I det siste har det derimot vaklet, og før forrige rundes 2–0-seier over Atalanta, som i og for seg er imponerende, hadde de gått fem kamper uten seier. Likevel ligger de så høyt som på en fjerdeplass, knappe poenget foran Inter og Napoli. Med andre ord trenger de bare en seier i siste runde og et Udinese-tap for å kvalifisere seg til Champions League. Akkurat det gjør denne oppgaven vanskeligere for våre menn, da de helt sikkert er veldig sugne på spill mot de største gutta i Europa neste år.

På den andre siden har Lazio bare vunnet én av de siste 16 kampene mot Inter, og mangler flere sentrale spillere til dagens oppgjør. Listen er lang over hvem som er indisponible til kampen: Alfaro, Brocchi, Hernanes, Matuzalem, Radu, Rocchi, Stankevicius, Dias og Marchetti er alle utilgjengelige for Edy Reja. Spesielt fraværene av Hernanes, Matuzalem og Marchetti svir for dagens verter. Men aller viktigst for Lazio, en mann som har vært borte store deler av deres dårligste periode – Miroslav Klose, tyskeren, er tilbake.

Inter har spilt åtte kamper under unge Stramaccionis ledelse. Bare én av de kampene har resultert i tap, hovedsakelig av personlige feil, mens hele fem kamper er vunnet. Motivasjonen til å fortsette den gode perioden burde være stor, i og med at sjansen for Champions League-spill fortsatt er der, selv om vi er avhengig av mye. Vi må vinne, Napoli må spille uavgjort eller tape, mens Udinese må tape. Sjansen er liten, men det viktigste er at den er der.

Siste kamp for legender

Sesongavslutning er ikke bare vemodig fordi man må vente noen måneder på å kunne se sitt kjære lag i aksjon igjen, men også grunnet alle avskjedene man må ta. Vi har vår Cordoba. Serie A har Inzaghi, Zambrotta, Nesta, Gattuso, Di Vaio, Seedorf, Kaladze og til slutt Alessandro Del Piero. Som Per-Jarle Heggelund så fint sa det: «Vemodets time er her.»

Men det er ikke bare disse ringrevene som går inn i deres siste timer i det sterke Serie A-rampelyset. Utelatelsen av Mauro Zarate peker i retning av at han må dra tilbake til Lazio. Hans tid i Inter er over, og man har bestemt seg for å ikke ta med argentineren, som kunne vært viktig, slik at man skal slippe et paradoks. Avgjør han kampen for Inter, kommer han til å fjerne all håp til CL-plass for Lazio. Og på den andre siden, kan han sende Inter ut av løpet, mens Lazio da øker sin sjanse for å stikke av med tredjeplassen.

En annen søramerikaner, Diego Forlan, ser også ut til å se sitt siste av Milano. Han har skuffet enormt, og er ikke engang med til Roma. En trolig destinasjon er Brasil og Atletico Mineiro, som Marco Branca har bekreftet interesse fra. Om man ikke hadde visst bedre, skulle man trodd at Angelo Palombo bare var her på en snarvisitt i februar. Men han er her altså, og kommer med høy sannsynlighet til å dra igjen. Ellers finnes det flere usikre spillere, og man må stålsette seg på litt av hvert.

Inters kamptropp

I løpet av den siste tiden har den ene etter den andre måttet melde forfall til kampen. Cristian Chivu, Luc Castaignos og Dejan Stankovic har vært ute en lengre stund med skade, mens Julio Cesar er suspendert etter sitt (feilaktige) gule kort mot Milan. Deretter måtte Obi og Sneijder gi seg med skade. Zarate er frisk, men blir likevel ikke med. Diego Forlan og Angelo Palombo er heller ikke å finne i 21-mannstroppen. Det er derimot ungguttene Raffaele Di Gennaro, Lorenzo Crisetig, Samuele Longo og Alfred Duncan. Noen rykter sier til og med at sistnevnte kan starte, selv om det er heller tvilsomt.

Målvakter: 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni, 91 Raffaele Di Gennaro

Forsvar: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 37 Davide Faraoni, 40 Juan Jesus, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 11 Ricardo Alvarez, 14 Fredy Guarin, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 41 Alfred Duncan, 48 Lorenzo Crisetig

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 22 Diego Milito, 81 Samuele Longo

Antatt lagoppstilling

Julio Cesar er indisponibel, dermed er veteranen Luca Castellazzi, som nylig forlenget kontrakten sin til 2014, temmelig selvskreven. I forsvar har vi bare Cristian Chivu ute, og dermed starter trolig de fire samme som startet mot AC Milan i forrige runde.

På midtbanen sliter vi litt mer, og Stankovic, Obi, Palombo og Sneijder mangler. I angrep mangler vi Castaignos, Zarate og Forlan. Dermed sitter vi igjen med følgende trolig lag:

Castellazzi
Maicon – Lucio – Samuel – Nagatomo
Zanetti – Cambiasso – Guarin – Poli – Alvarez
Milito

Stramaccionis pressekonferanse

Bilde: inter.it