Før kampen: Juventus – Inter

Det er kun ett lag mellom Inter og Juventus på tabellen, men de blå fra Napoli symboliserer det som føles som et hav opp til sebratrøyene for Spallettis menn. Det legger likevel ingen demper på spenningen, viktigheten og nervøsiteten som venter i kveldens batalje.

Kampen mellom Inter og Juventus ble i 1967 døpt Derby d’Italia av Gianni Brera; et navn som ikke gjør skamme på hvilke ringvirkninger som kan komme av den. Da det brøt ut bråk i det italienske parlamentet i 1998, var det nettopp Derby d’Italia som var bakteppet. For flere historier fra dette historiske derbyet, kan Støvelballs siste podcast-episode være et fint sted å begynne.
Ikke særlig overraskende har Juventus startet sesongen nærmest plettfritt. Torino-laget står så langt med tretten seire, én uavgjort og null tap, og leder serien med åtte poeng før vi i det hele tatt er halvspilt. Allegri og hans taktstokk stopper ikke der: Ingen lag har scoret så mange mål, eller sluppet inn så få mål, som de har gjort denne sesongen. Juventus durer frem som et godstog det virker umulig for de andre Serie A-lagene å stoppe.
Inter ligger for tiden på en tredjeplass i Serie A, henholdsvis fire og fem poeng foran Milan og Lazio på fjerde- og femteplassen. De blåsvarte har kun én seier siste fem kampene i alle turneringer, men har til gjengjeld møtt lag som Barcelona, Tottenham og Roma.
På skadelisten til Juventus finner vi Alex Sandro, Khedira, Barzagli og Kean. Italienske medier tror ikke Allegri kommer med noen overraskelser, og italieneren velger en 4-3-3-formasjon, der blant annet tidligere Inter-gutt Cancelo figurerer.
Nainggolan har tilbragt en del timer på restituering mens han har vært i Milano. I dag er intet unntak, og belgieren er ikke å finne i troppen. Det er heller ikke Dalbert. Vrsaljko er tilbake fra sin skade, men det er tvilsomt at Spalletti vil risikere ham bare dager før kampen mot PSV.
Historisk sett har Juventus hatt et godt overtak på Inter. Lagene har møttes 170 ganger tidligere i Serie A, hvor Juventus har vunnet 81 av dem. Inter har vunnet 46 ganger, mens det har endt med poengdeling i 43 tilfeller.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar:2 Vrsaljko, 6 De Vrij, 13 Ranocchia, 18 Asamoah, 23 Miranda, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar
Midtbane:5 Gagliardini, 11 Vecino, 15 Joao Mario, 20 Borja Valero, 77 Brozovic
Angrep: 9 Icardi, 10 Lautaro Martinez, 11 Keita Balde, 16 Politano, 44 Perisic, 87 Candreva.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – De Vrij – Skriniar – Asamoah
Vecino – Brozovic
Politano – Joao Mario – Perisic
Icardi
Szczesny
Cancelo – Bonucci – Chiellini – De Sciglio
Bentancur – Pjanic – Matuidi
Dybala – Mandzukic – Cristiano
Kampen starter 20:30, og sendes på Strive.
Kilde og bilde: inter.it