Før kampen: Juventus – Inter


Juventus har møtt generelt laber motstand i kampen om Serie A-tittelen de siste årene. Det har resultert i seks seriemesterskapsgull på rad for laget fra Torino. Men i år er motstanderne både flere og bedre. Napoli, Roma, Inter og Lazio er alle innstilt på gjøre livet surt for de andre.
Juventus’ mål er ennå et seriegull, mens Inters mål er en topp fire-plassering. Det betyr likevel ikke at Spallettis menn vil vike en tomme. Er det én ting dette mannskapet har lært oss, så er det at motstanderen må spytte blod for å få med seg poeng.
Sampdoria sjokket Juventus, og dermed resten av Italia, i november, men Allegris mannskap har ikke sluppet inn mål siden. Det innebærer fire kamper mot henholdsvis Barcelona, Crotone, Napoli og Olympiacos. Det er med andre ord en formidabel oppgave som venter.
I den samme perioden har Inter spilt tre kamper, og har ikke vært så mye dårligere med kun seire og en målforskjell på 10-1 mot henholdsvis Atalanta, Cagliari og Chievo.
Buffon er en av Icardis favorittmotstandere, men den italienske keeperlegenden må stå over kampen. Det må også Lichsteiner gjøre. Hos Inter er Miranda og Gagliardini tilbake fra suspensjon, og er ventet å starte storkampen i kveld. Vanheusden er fortsatt skadet, men ellers er det en fulltallig tropp.
Inter og Juventus har hatt 168 oppgjør i Serie A. Dagens hjemmelag har vunnet 80 av dem, dagens bortelag har vunnet 46 av dem, mens 42 kamper har endt uavgjort. De siste ni bataljene har involvert fire utvisninger – samtlige til Inter.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar: 7 Cancelo, 13 Ranocchia, 21 Santon, 25 Miranda, 29 Dalbert, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar, 55 Nagatomo
Midtbane: 5 Gagliardini, 10 Joao Mario, 11 Vecino, 20 Borja Valero, 77 Brozovic
Angrep: 9 Icardi, 17 Karamoh, 23 Eder, 44 Perisic, 87 Candreva, 99 Pinamonti.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – Skriniar – Miranda – Nagatomo
Gagliardini – Vecino
Candreva – Borja Valero – Perisic
Icardi
Szczesny
De Sciglio – Benatia – Chiellini – Asamoah
Marchisio – Pjanic – Matuidi
Cuadrado – Higuain – Mandzukic
Kampen starter 20:45, og sendes på Viasport 2 og viaplay.no.
Kilde og bilde: inter.it