Før kampen: Inter–Udinese

Sneijder på trening

Kampen går klokken 18:00, og er dermed rundens første kamp. Etter den første serierunden har det vært landslagspause, så begge lag har hatt god tid til å forberede seg til matchen. Det er også noe lagene har hatt brukt for, for begge har slitt i sesongoppstarten. Inter på sin side, klarte kun uavgjort borte mot Bologna, mens Udinese gikk på en smell mot Genoa hjemme på Stadio Friuli.

Udinese er et lag som individuelt sett burde kjempet oppe i toppen av Serie A, men laget klarer rett og slett ikke prestere slik de skal. For selv om de hadde toppscoreren forrige sesong i Antonio Di Natale, havnet de helt nede på 15. plass. Dette mye på grunn av en naiv spillestil som førte til at de var et av lagene med flest baklengs. Mot Genoa var Udinese med i store deler av kampen, selv om Genoa var det dominerende laget. Til slutt klarte de ikke holde opp for presset, og Mesto scoret kampens eneste mål i sluttminuttene.

Udines stolthet har gjort mange endringer på overgangsmarkedet før sesongen, men ser svekket ut i forhold til fjoråret. De har kvittet seg med viktige spillere som Pepe, Lukovic og D’Agustino. I tillegg har de fått inn en ny trener i Guidolin, noe som for så vidt kan slå ut både positivt og negativt. De har ikke hentet noen store navn, og den største signeringen er German Denis fra Napoli. Likevel ser Udinese gode ut på papiret, med spillere som Handanovic, Isla, Inler, Sanchez og ikke minst Di Natale, og kommer til å gi Inter god motstand på lørdag.

Inter har hatt en variabel sesongstart, men har først og fremst prestert under par. Det har vært alt fra forferdelige forestillinger, som mot Atletico og Bologna, til Roma-kampen, som var en god prestasjon av Milano-laget. Dette er selvfølgelig naturlig etter trenerskiftet i sommer, og Benitez trenger nok mer tid før laget blir stabilt. Første serierunde mot Bologna på Renato Dall’Ara var en vanskelig kamp for et tamt Inter-lag. For oss som så på var kampen et eneste stort gjesp, og man håper nå på et langt mer inspirert Inter som spiller sin første seriekamp på Guiseppe Meazza for sesongen.

Det har vært overraskende stille på overgangsmarkedet for Inter denne sommeren, og det eneste man burde bemerke seg er at stortalentet Coutinho endelig er i klubben. Laget på lørdag vil nok ligne veldig på det Benitez har kjørt tidligere, med 4-2-3-1 som en sannsynlig formasjon. Spørsmålet flere Inter-tilhengere stiller seg, er om Milito, som har slitt veldig i oppkjøringen, burde benkes i denne kampen.

For Inter sin del er det verdt å merke seg at Maicon fremdeles sliter med skade, og er ikke med i troppen. Også Stankovic er utelatt, ellers er Inter fulltallig. Gledelig nok er Santon nå tilbake etter å ha slitt gjennom hele fjoråret. For Udinese er Isla tilbake fra karantene, og bortsett fra Dennis som er usikker, er de så godt som fullt lag.

Udinese har ikke slått Inter siden 2004, og skal Inter henge med i toppen fra begynnelsen av sesongen, må vi satse på at det fortsetter slik.

Inters tropp: Julio Cesar, Luca Castellazzi – Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Marco Materazzi, Walter Samuel, Cristian Chivu, Davide Santon – Wesley Sneijder, Sulley Muntari, McDonald Mariga, Esteban Cambiasso, Joel Obi, Coutinho – Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev, Ludovic Biabiany

Bilde: Inter.it