Før kampen: Inter – Udinese


Det er uhyre jevnt i toppen av Serie A, og vinner Roma sin hengekamp, skiller det bare to poeng mellom fjerde- og førsteplassen. Derfor var det ekstra gledelig at Roma og Napoli kun fikk med seg ett poeng, og Lazio null poeng, mot henholdsvis Chievo, Fiorentina og Torino forrige serierunde. Lazio på femteplass ligger for øyeblikket åtte poeng bak Inter (fem poeng om de vinner hengekampen).
Selv om Inter leder serien seksten kamper uti sesongen, er håpet og hovedmålet at avstanden ned til femteplassen skal øke slik at man er kvalifisert til Champions League neste sesong.
Udinese ligger for tiden på en 13. plass med 6-0-9 i kampstatistikk. Laget fra Udine sparket treneren sin og ansatte tidligere Milan-spiller Massimo Oddo for tre runder siden. Udinese har vunnet de to siste, med målforskjellen 5-0. Motstanderne har dog hett Crotone og Benevento, så spørsmålet er hvor mye man kan legge i det.
Inter slet lenge mot Serie C-laget Pordenone på tirsdag, men gikk til slutt videre etter en spennende straffesparkkonkurranse. Joao Mario måtte stå over den kampen med det som skal være hovne mandler. Portugiseren er ennå ikke frisk, og står også over dagens kamp. Ellers er det en fulltallig tropp.
Udinese er uten Angella, Behrami, Samir og Perica. I Gazzetta dello Sports trolige lagoppstilling er Maxi Lopez oppført. Det betyr at vi vil være vitne til et nytt Derby della Wanda. Forøvrig var Mauro Icardi og Maxi Lopez samlet for et par dager siden da dem feiret bursdagen til ett av sistnevntes barn.
Inter har vunnet 43 av 88 kamper mot Udinese i Serie A. 25 ganger har det endt uavgjort, mens Udinese har vunnet 20 av oppgjørene. På de siste fem seriekampene mellom de to lagene har Inter scoret 16 mål og Udinese fem mål. På elleve kamper mot Udinese har Eder scoret åtte mål.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar: 7 Cancelo, 13 Ranocchia, 21 Santon, 25 Miranda, 29 Dalbert, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar, 55 Nagatomo
Midtbane: 5 Gagliardini, 11 Vecino, 20 Borja Valero, 77 Brozovic
Angrep: 9 Icardi, 17 Karamoh, 23 Eder, 44 Perisic, 87 Candreva, 99 Pinamonti.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – Skriniar – Miranda – Santon
Vecino – Borja Valero
Candreva – Brozovic – Perisic
Icardi
Bizzarri
Larsen – Danilo – Nuytinck
Widmer – Barak – Hallfredsson – Jankto – Adnan
Maxi Lopez – Lasagna
Kampen starter 15:00, og sendes på Viasport 2 og viaplay.no.
Kilde og bilde: inter.it