Før kampen: Inter–Udinese

Nok en tøff sesong går mot slutten. Champions League-toget har for lengst dratt fra perrongen, og selv ikke Europa League var oppnåelig for Nerazzurri anno 2016/17. Nå går det mot nok en overgangstung sommer, der Suning-eierskapet antagelig vil gjøre det meste for å sette Inter i stand til å utfordre topplagene igjen.

Men før Piero Ausilio skal ut og vifte med lommeboken, har midlertidig trener Stefano Vecchi en jobb å gjøre med sesongens siste seriekamp. Udinese, nær sagt som alltid plassert midt mellom topplagene og nedrykkskampen, kommer på besøk til Stadio Giuseppe Meazza for å runde av Serie 2016/17. Spenningspunktene er dessverre få, annet enn muligheten til å få se noen av Inter-talentene i aksjon. Spesielt knytter det seg forventninger til Primavera-spissen Andrea Pinamonti, som er å finne på benken i kveld. Vi vil også få se den nye hjemmedrakten som ble presentert på torsdag.

Etter sparkingen av Stefano Pioli i tidlig mai har navnebror Vecchi tatt over for de resterende kampene, og han kom med følgende vurdering av spillergruppen på pressekonferansen inn mot siste seriekamp:

Jeg har sett mange av spillerne vise hvor mye de bryr seg om klubben. De har trent med riktig holdning og vist det på kampdagen også. Det er en betydelig gruppe med spillere som er fast bestemt på å avslutte sesongen godt, og jeg tror det kom klart frem mot Lazio.
Spillerne hadde en annen forventning til denne sesongen, men de var ikke i stand til å spille opp mot sitt fulle potensiale. Generelt har de jobbet ganske godt. De som spilte mot Sassuolo og Lazio viste sin dedikasjon til klubben. Det aller minste vi må kreve av Inter-spillerne er blod, svette og tårer.

Trolige lagoppstillinger

Carrizo
D’Ambrosio – Medel – Andreolli – Santon
Gagliardini – Kondogbia
Candreva – Brozovic – Eder
Palacio
Når det gjelder kapteinen, hadde Vecchi følgende å si om skadesituasjonen: «Mauro Icardi har trent på egen hånd. Det er ikke en alvorlig skade, og han ønsket å spille mot Udinese, men det er ingen vits i å risikere noe.»
Scuffet
Widmer – Angella – Felipe – Adnan
Badu – Balic – Hallfredsson – Jankto
Zapata – Thereau
Avspark er klokken 20.45, og kampen sendes på Viaplay.
Bilder: inter.it