Før kampen: Inter – Tottenham

Syv års ventetid er endelig over. Ikke siden 2011 har Inter spilt gruppespill i Champions League. I kveld tar vi imot Tottenham på kanskje den vakreste scenen i Fotball-Europa.
Med kun én seier på sesongens fire første kamper har det vært en skuffende start for Inter. Noen vil kanskje si at det er et ugunstig tidspunkt å møte en klubb som Tottenham på, men ifølge Spalletti kan det være en såkalt velsignelse i forkledning og en mulighet til å overvinne visse mentale sperrer.

2011 er forrige gang Inter deltok i gruppespillet i Champions League. For å sette det i perspektiv: Da hadde Nokia en markedsandel som var mer enn dobbel så høy som Apple sin, Snapchat hadde nettopp blitt lansert og Tinder fantes ikke. Den gang het gruppemotstanderne CSKA Moskva, Trabzonspor og Lille. Nå heter de Barcelona, Tottenham og PSV.
Mens Inter kommer fra tap mot Parma og fire poeng på fire kamper, kommer Tottenham med to strake tap mot henholdsvis Watford og Liverpool. London-laget har derimot vunnet de tre andre kampene sine, blant annet med en skarp 3-0-seier over Manchester United.
Spalletti har kun 15 utespillere å velge mellom. Lautaro og Vrsaljko er skadet, mens Dalbert, Gagliardini og Joao Mario ikke får være med i Champions League grunnet FFP-restriksjoner. Det blir heller ikke bedre av at D’Ambrosio er høyst tvilsom etter å ha blitt skadet under kampen mot Parma, selv om han er tatt med i troppen.
Hvis den italienske høyrebacken ikke blir klar, har man bare 14 utespillere, derav kun én back, til rådighet. Nettopp mangelen på backer kan gjøre at Spalletti må se seg tvunget til å bruke tremannsforsvar bestående av Miranda, Skriniar og De Vrij, med Candreva og Asamoah som vingbacker.
Hos Tottenham er Lloris, Moussa Sissoko og Dele Alli skadet. I tillegg er Trippier og Alderweireld blitt igjen i London av noe uklare årsaker.
Oppgjørene mellom Inter og Tottenham har for vane å bli målrike. De siste fire gangene de to lagene har møttes i Europa, har det endt med 4-3- og 4-1-seire på hjemmebane, samt med 3-1- og 3-0-tap på bortebane. Attpåtil har det vært en viss treningskamp på Ullevaal i 2016 som vi ikke snakker så høyt om, men hvor det kan bekreftes at det ble scoret mye mål.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar:6 De Vrij, 13 Ranocchia, 18 Asamoah, 23 Miranda, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar
Midtbane:11 Vecino, 14 Nainggolan, 20 Borja Valero, 77 Brozovic
Angrep: 9 Icardi, 11 Keita Balde, 16 Politano, 44 Perisic, 87 Candreva.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Skriniar – De Vrij – Miranda
Candreva – Vecino – Brozovic – Asamoah
Nainggolan – Perisic
Icardi
Vorm
Aurier – D. Sanchez – Verthongen – Davies
Dier – Dembele
Lucas Moura – Eriksen – Son
Kane
Kampen starter 18:55, og sendes på Viasat 4 og viasport.no. Sendingen starter 18:00.
Kilde og bilde: inter.it