Før kampen: Inter–Siena

For om Stramaccioni klarer å tette igjen bak, noe han forøvrig klarte veldig bra med Primavera-laget, så kan dette bli virkelig bra. Tidligere i sesongen var det offensive like tafatt som poengfangsten, og ofte var det avhengig av individuelle prestasjoner. Nå fyller vi boksen med menn, og har flotte kombinasjoner. Spillerne sprudler litt mer. Det har rett og slett blitt et lykkeligere lag under Stramaccionis ledelse.

Trening før Siena-kampen

Forrige oppgjør mot Siena endte i en knepen 1-0-seier etter at unggutten Luc Castaignos viste fram sine spissegenskaper helt på tampen av kampen, noe som forbedret Inters gode Serie A-statistikk mot Siena. Vi har aldri tapt mot de svarthvite i Serie A, og i bare én kamp av de siste femten har Inter gått målløse av banen. Men skulle vi tape i morgen, tangeres rekorden i antall tapte hjemmekamper (6 kamper). Og det blir på ingen som helst måte en lett kamp. Siena ligger nå på en god 10. plass, og har vunnet fem av siste siste sju seriekamper. I tillegg har de bare sluppet inn 32 mål så langt i år, noe som er meget respektabelt for en klubb som Siena. Det er faktisk hele 12 mål mindre enn oss selv.

Siena selv har tatt med seg en 25-mannstropp. Av betydning mangler de bare Destros spisspartner, Emanuele Calaio. Førstnevnte er forøvrig sterkt linket tilbake til Inter.

41-årige Andrea Romeo fra Verona kommer til å dømme kampen. Det blir hans 74. kamp i Serie A, hvor hjemmelaget har gått av med seieren i 42 av de kampene. 19 har endt uavgjort, mens bortelaget bare har vunnet 13 kamper. Romeos dømming har involvert Inter i fire av kampene, der Inter har vunnet tre av de og spilt én uavgjort. Første gang Inter hadde han som dommer i en kamp, var 8. februar 2005, da man møtte Steaua București i en vennskapskamp. Steaua ble tilfeldigvis dømt av Inter-helt Walter Zenga på den tiden. Romeos dømming for Siena har endt i to tap, tre uavgjorte og fem tap.

Går man litt videre med dommerstatistikker, har Inter fått hele ni straffer mot seg i år. Ikke bare er dette det høyeste antallet i hele Serie A (sammen med Cesena og Genoa), men også det meste Inter har opplevd siden 1985/86-sesongen. Siena, på den andre siden, har fått hele åtte straffer tildelt, noe som bare er én mindre enn Catania og AC Milan.

Laguttak

På skadelisten har vi Luc Castaignos, Douglas Maicon og Wesley Sneijder. Førstnevnte har vi knapt sett i år, og vi kommer heller ikke til å se noe til han i sesonginnspurten heller. Han har pådratt seg en skade som setter han ute av spill resten av tiden. Maicon er ute i 10 dager, mens Sneijder må belage seg på én uke til på sidelinjen. Tilbake er Ricky Alvarez, mens Juan Jesus får være med. Dermed har Stramaccioni med seg følgende menn:

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 40 Juan Jesus, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 5 Dejan Stankovic, 11 Ricardo Alvarez, 14 Fredy Guarin, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Diego Forlan, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate

Trolig lagoppstilling

I mål er Julio Cesar tilbake etter sitt røde kort mot Genoa. Maicon er fortsatt ute, dermed stiller vår allsidige kaptein opp på høyreback. Grunnet suspensjon fikk Ranocchia prøve seg forrige kamp, men nå går det hele tilbake til det vanlige med Lucio og Samuel som midtstopperpar. Chivu foretrekkes trolig foran Nagatomo på venstreback.

Mange undrer seg hvorfor Stankovic får spille. Svaret er altså at Stramaccioni liker å ha en «direktør» som vet å spille opp folk og bevege seg inn i åpent rom, og Stankovic passer de karakteristikkene. Og Stankovic har heller ikke gjort skam på tilliten under Stramaccioni. Guarin kan også spille der, men han matches fortsatt forsiktig, og er et godt stykke unna nok kamptrening. Ved siden av Stankovic møter vi trolig på Cambiasso og Obi.

På topp er Milito bankers, etter å ha styrt 18 mål bak forskjellige Serie A-keepere i år. Zarate blir trolig en av hans kompanjonger, mens den andre er litt mer usikker. Forlan gjorde knapt nytte for seg i forrige kamp, til tross for sin ene målgivende. Trolig starter nylig spilleklare Ricky Alvarez, en spiller undertegnede tror kommer til å passe perfekt inn i Stramalas fotball. Det forundrer ikke om han får en rolle lik den Romano hadde hos Primavera-laget, noe som er en slags mellomting mellom angriper og midtbane. En spiller som fort kan endre posisjon og måte å spille på. Med kamptrening- og form tror undertegnede altså at Alvarez vil passe perfekt inn i dette Inter-laget.

J.Cesar
Zanetti – Lucio – Samuel – Chivu
Cambiasso – Stankovic – Obi
Zarate – Milito – Alvarez

Stramaccionis pressekonferanse

Kilde og bilder: inter. it