Før kampen: Inter – Sevilla

Ti år har gått siden Inter forrige gang var i en finale i Europa. Den gang var det mot Bayern München i Champions League. Denne gangen er det mot Sevilla i Europa League.

Selv om Europa League ikke klinger like godt som Champions League i manges øre, er det et tydelig tegn på ting går riktig vei i Inter.

Inters oppladning til kampen var en sterk 5-0-seier over Sjakhtar Donetsk fra Ukraina. Seieren, som var tidenes største i en semifinale i Europa League, betyr at Italia har et lag i finalen i turneringen for første gang siden Parma vant den i 1999.

Sevilla kommer fra en 2-1-seier over Manchester United, hvor Luuk de Jong satte det avgjørende målet tolv minutter før kampslutt. Årets finale er den fjerde finalen det spanske laget er i på de syv siste utgavene.

Etter litt starttrøbbel i etterkant av koronapausen har Inter kommet i skikkelig godt slag. Contes menn har seks seire på rad, og Kai Havertz er den eneste som har fått ballen forbi Handanovic de siste syv kampene.

Det betyr ikke at kveldens kamp blir en lett affære. Sevilla har nemlig vunnet ni av sine ti siste kamper, og laget fra Andalucia har ikke tapt en fotballkamp siden 9. februar. Siden den gang har de spilt 20 kamper.

Vecino er definitivt ute til kveldens finale, mens Alexis er noe tvilsom etter skaden han pådro seg mot Bayer Leverkusen. Ellers kan Conte i hovedsak stille med det laget han ønsker, noe som betyr at vi neppe ser noen endringer fra lagoppstillingene mot Sjakhtar og Bayer Leverkusen.

Det samme gjelder i stor grad kveldens finalemotstander. Ocampos måtte halte av banen mot Manchester United, men rekker etter alle solemerker å dømme kveldens kamp. Det betyr at også de mest sannsynlig kommer til å stille med de samme elleve som de har gjort de siste kampene.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Godin – De Vrij – Bastoni
D’Ambrosio – Barella – Brozovic – Gagliardini – Young
Lukaku – Lautaro

Bounou
J. Navas – Koundé – D. Carlos – Reguilon
Jordan – Fernando – Banega
Suso – En-Nesyri – Ocampos

Kampen starter 21:00 og sendes på TV 2 (hovedkanalen), TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo. De kjører studio fra 20:00.