Før kampen: Inter–Schalke 04

Leonardo og Diego Milito

Prinsen er nemlig tilbake for fullt, og spås en plass i kveldens førsteellever mot Gelsenkirchens stolthet. Med lag som Real Madrid, Barcelona, Chelsea og Manchester United blant kulene i bollen, kan Inter sies å ha vært heldige med trekningen. Likevel vant tyskerne sin gruppe foran Lyon, og gjorde relativt kort prosess med Valencia i forrige utslagsrunde, så de har absolutt gjort seg fortjent til plassen blant de siste åtte.

Likefullt vil et kravstort publikum på Giuseppe Mezza forvente et betydelig bedre utgangspunkt til returkampen enn det som ble produsert mot Bayern München. Nå endte den historien godt, men det går ikke tretten på dusinet av den typen dobbeltkamper. Som vi husker fra februar, spilte Thomas Kraft en strålende bortekamp mot Inter, og når Schalke tar med seg en av verdens aller beste keepere i Manuel Neuer er det neppe kuleramme-tid i Curva Nord.

Få forfall og hyggelige gjensyn

Lucio er suspendert også i Champions League, og Inter stiller etter alle solemerker opp med samme midtstopperpar som dessverre ikke fikset biffen mot AC Milan lørdag. Stankovic tar sannsynligvis plassen fra Goran Pandev, og danner midtbanen sammen med Cuchu og Motta. Og med Sneijder som trequartista vil vi nok få se spissparet Samuel Eto’o og Diego Milito for en gangs skyld i Inter-angrepet.

Som i vårt møte med Bayern München har også Schalke kvittet seg med sin trener før vi skriver sesongslutt. De kongeblå kastet disiplinrytteren Felix Magath, og som en lettversjon av Zamparini hentet klubbpresident Josef Schnusenberg inn sin tidligere trener Ralf Rangnick i midten av mars. Schalke mangler Peer Kluge og Mario Gavranovic til kveldens kamp, men stiller ellers med samme lag som har haltet seg til en 11. plass i Bundesliga så langt. Som nevnt er innsatsen i Europa et langt mer lystig kapittel, og Schalke kan også mimre tilbake til UEFA-cupen i 1997, da de slo Inter på straffespark og vant turneringen foran et fullsatt Giuseppe Mezza.

Og apropos den finalen: Som en liten påminnelse om at selv ikke Il Capitano er feilfri, ta en titt på denne videoen der en rasende Javier Zanetti blir tatt av banen av Roy Hodgson like før straffesparkkonkurransen, men innser sin feil i tide. Som så ofte ellers med Zanetti, et eksempel til etterfølgelse for dagens unge spillere.

Inters tropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 13 Maicon, 15 Andrea Ranocchia, 23 Marco Materazzi, 26 Cristian Chivu, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 5 Dejan Stankovic, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 14 Houssine Kharja, 17 MacDonald Mariga, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Philippe Coutinho

Angrep: 9 Samuel Eto’o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev

Startoppstillingen

1 Julio César; 13 Maicon, 15 Ranocchia, 26 Chivu, 4 Zanetti; 8 Thiago Motta, 19 Cambiasso, 5 Stankovic; 10 Sneijder; 9 Eto’o, 22 Milito