Før kampen: Inter–Sampdoria

Trening foran Sampdoria

Inter skrapet sammen tre poeng borte mot Cesena i helgen, noe som lettet litt på presset for Mazzarris menn samtidig som det hjalp på selvtilliten. Men kampen mot Sampdoria er alt annet en enkel. Mihajlovics menn er sammen med Juventus det eneste laget som ennå ikke har tapt denne sesongen. Senest i helgen tok de i mot et veldig revansjesugent Roma-lag som de holdt til 0–0.

Med fire seire og fire uavgjort har de karret seg opp på fjerdeplass i Serie A, og med bare fire mål i mot på de åtte rundene vet vi at Sampdoria er godt organisert og har et veldig hardtarbeidende lag.

Det er mange elementer i denne kampen som gjør det hele litt ekstra spennende. Mihajlovic har vært en av de heteste kandidatene til å overta Inter i italienske medier, og det ville nok derfor vært deilig for Mazzarri å påføre Mihajlovics menn sitt første tap for året.

Det har også tidligere denne uken dannet seg litt temperatur mellom toppsjefene som møtes til kamp onsdag kveld. Presidenten i Sampdoria, Massimo Ferrero, har kommet med noen upassende kommentarer til Inter-sjef Erick Thohir. Sistnevnte har ikke valgt å respondere på Ferreros utsagn, men det er godt mulig det kommer etter kampen om Inter skulle påføre laget hans sesongen første tap.

Fjorårsoppgjøret mellom disse klubben i Milano endte 1-1 etter at brasilianeren Renan Garcia utlignet i det siste ordinære spilleminutt. Den kampen har siden da vært et av mange eksempler på et Inter-lag som ble straffet hardt på grunn av at de ikke klarte å avgjøre kampene tidligere.

Går vi til oppgjøret på Luigi Ferraris i fjor, det andre oppgjøret mellom klubbene forrige sesong, vartet Inter opp med en maktdemonstrasjon da de nedsablet Sampdoria med 4–0. Mauro Icardi, som tidligere spilte på Sampdoria skåret to mål. Handanovic reddet også en straffe av Maxi Lopez, som hadde vært i munnhugger med nevnte Icardi etter at han ble sammen med Lopez’ tidligere kjæreste Wanda. De to slipper for øvrig å møtes denne gang da Lopez er flyttet tilbake til Argentina.

Til denne kampen har ingen av lagene noen suspenderte spillere. På skadelisten til Inter finner vi Jonathan, D’Ambrosio, Guarin, Osvaldo, M’Vila og Nagatomo. Sampdoria på sin side har Viviano, De Vitis og Krsticic ute med skade, og det er ventet at de tre nevnte er ute i alle fall over en uke til.

Selv om Inter tapte to poeng mot Sampdoria i fjor må vi helt tilbake til 1996 sist Sampdoria tok tre poeng mot Inter i Milano. Det har blitt spilt tretten kamper i Milano siden forrige tap, noe som har gitt syv seire og fem uavgjorte.

Kampen i morgen kveld har alle mulige forutsetninger for å bli en severdig kamp. Inter er nødt til å ta tre poeng for å vise at de ønsker å henge seg med i toppsiktet, mens Sampdoria må bevise at de er i stand til å hamle opp med de store lagene for å holde på tabellplasseringen.

Kamptropper:

Inter: Handanovic, Carrizo, Berni; Juan Jesus, Andreolli, Campagnaro, Vidic, Dodò, Ranocchia, Mbaye, Donkor; Kovacic, Kuzmanovic, Medel, Obi, Camara, Krhin, Hernanes; Palacio, Icardi, Puscas, Bonazzoli

Sampdoria: Da Costa, Massolo, Romero, Cacciatore, De Silvestri, Fornasier, Gastaldello, Mesbah, Regini, Romagnoli, Duncan, Marchionni, Obiang, Palombo, Rizzo, Soriano, Bergessio, Eder, Fedato, Gabbiadini, Okaka, Samson, Wszolek.

Forventede lagoppstillinger:

Inter (3-5-2):

Handanovic; Ranocchia, Vidic, Juan; Obi, Hernanes, Medel, Kovacic, Dodò; Palacio, Icardi

Sampdoria (4-3-3):

Romero; De Silvestri, Silvestre, Romagnoli, Regini; Soriano, Palombo, Obiang; Gabbiadini, Okaka, Eder

Dommer(e): Carmine Russo, Di Fiore, De Luca, Valeri, Maresca, Marzoleni

Avspark er onsdag kl. 20:45, dessverre vises ikke kampen på norsk TV.