Før kampen: Inter – Roma

Inters poengfangst er historisk. Aldri før har klubben hatt 12 seire etter de 14 første kampene i Serie A.

Poengfangsten gjorde at Inter krøp forbi Juventus på tabellen forrige runde, og troner nå øverst i Serie A. Det er en posisjon Inter må kjempe hardt for å beholde.

Og det har hatt sin pris for midtbanespillerne. Barella, Sensi og Gagliardini er alle ute med skade, noe som betyr at det kun er tre friske midtbanespillere igjen. Juniorspiller Agoumé har fått bli med troppen, men det er ikke forventet at 17-åringen vil få tillit fra start. Skadeplagene er ikke godt nytt når Roma og Barcelona venter.

En annen som har vært skadet de siste ukene er Asamoah. Ghaneseren har ikke spilt en kamp siden oktober, men venstrebacken har spilt midtbane tidligere i sin karriere, og han er derfor et reelt alternativ Conte vurderer å fylle midtbanen med.

I tillegg til de nevnte, er Alexis Sanchez fremdeles skadet. Skriniar, Lautaro og D’Ambrosio er ett gult kort unna suspensjon, og må stå over mot Fiorentina om de pådrar seg kort i kveld.

Det var ikke mange som levnet Roma store sjanser etter å ha kvittet seg med spillere som Manolas og El Shaarawy i sommer, men hovedstadsklubben har vist at de kan regnes med i toppen. Fonseca og hans mannskap har vunnet fem av sine seks siste kamper i ligaen, og ligger for tiden på femteplass.

Når det kommer til skader, er Roma uten Zappacosta, Cristante, Fazio, Pastore og Kluivert. Dzeko er i den trolige lagoppstillingen, men bosnieren er usikker til kampen.

De siste kampene mellom Inter og Roma har vært veldig jevne. Vi må tilbake til august 2017 for å finne forrige gang ett av lagene vant oppgjøret. Siden 2010 har Inter vunnet syv av oppgjørene, Roma har vunnet ni, mens det har vært poengdeling åtte ganger.

Kamptropp

Ikke offentliggjort

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – De Vrij – Skriniar
Candreva – Vecino – Borja Valer – Brozovic – Biraghi
Lautaro – Lukaku

Pau Lopez
Spinazzola – Mancini – Smalling – Kolarov
Veretout – Diawara
Zaniolo – Pellegrini – Mkhitaryan
Dzeko

Kampen starter 20:45 og sendes på Strive, Strive Sport TV (lineær-TV), TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium. Even Braastad kommenterer for Strive, mens Espen Ween kommenterer for TV 2.