Før kampen: Inter – Roma

Inter ligger seks poeng foran Roma, og for første gang på seks år er Inter foran Roma på tabellen når det gjenstår seks kamper. Så gjenstår det å se om djevelen er i detaljene.
Utgangspunktet før kveldens oppgjør er nokså enkel: Vinner Inter, er det minimum syv poeng ned til femteplass med fem kamper igjen, og CL-plass vil på lang vei være sikret. Taper Inter, kan det bli så lite som tre poeng ned til femteplass, og det vil bli atter en neglebitende avslutning på sesongen.
Roma sparket treneren sin tidlig i mars, og inn kom karismatiske Claudio Ranieri. Siden den gang har det blitt spilt seks kamper, hvor Roma står med tre seire, én uavgjort og to tap. Det gjør at de nå ligger på femteplass med reelle muligheter for å havne på alt fra tredje- til åttendeplass ved sesongslutt.
Inter står med fire seire, én uavgjort og ett tap på den samme tiden. I skrivende stund er det seks poeng ned til femteplass, men med Roma, Juventus og Napoli igjen å spille mot, har man ikke så mye å gå på som man gjerne tror ved første øyekast.
Roma er uten De Rossi, Santon, Karsdorp og Bianda til kveldens batalje. El Shaarawy var en stund tvilsom, men kantspilleren har blitt friskmeldt i tide. Av Inter-kjenninger som er med til Milano i kveld ventes Zaniolo å starte, mens Juan Jesus trolig må belage seg på en benketilværelse.
Brozovic pådro seg muskelskade mot Atalanta for et par uker siden. Kroaten er fortsatt ute, men forventes heldigvis tilbake til kampen mot Juventus neste helg. Borja Valero har slitt litt etter forrige kamp. Spanjolen skal dog være frisk nok til å spille fra første minutt.
Videre er det verdt å merke seg Nainggolan tar imot tidligere lagkamerater, samt at italienske medier tror Spalletti vil benke Icardi. Landsmannen Lautaro er tilbake for fullt etter sin skade, og får trolig sjansen fra start i kveld.
Lautaro, D’Ambrosio, Skriniar, Gagliardini, Brozovic og Politano er alle kun ett kort unna suspensjon. Det kan altså bli et realt mannefall før Derby d’Italia neste helg om kveldens dommeren er løs i lomma.

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar: 6 De Vrij, 13 Ranocchia, 18 Asamoah, 21 Cedric, 23 Miranda, 29 Dalbert, 33 D’Ambrosio, 37 Skriniar
Midtbane: 5 Gagliardini, 8 Vecino, 14 Nainggolan, 15 Joao Mario, 20 Borja Valero.
Angrep: 9 Icardi, 10 Lautaro, 11 Keita, 16 Politano, 44 Perisic, 87 Candreva.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
D’Ambrosio – De Vrij – Skriniar – Asamoah
Borja Valero – Vecino
Politano – Nainggolan – Perisic
Icardi
Mirante
Florenzi – Manolas – Fazio – Kolarov
Cristante – Pellegrini
Under – Zaniolo – El Shaarawy
Dzeko
Kampen starter 20:30, og sendes både på Strive, Altibox, Get og Telenor. Kampen sendes med engelsk kommentator hos Strive, men med norsk kommentator hos Altibox, Get og Telenor.
Kilde og bilde: inter.it