Før kampen: Inter–Roma

Roma solgte i sommer Marquinhos og Lamela, to av de største stjernene, men når vi teller seks kamper i kalenderen har Rudi Garcia og hans menn en plettfri sesongstart å vise til. Med seks seire av seks mulige skriver årets Roma-utgave seg ned i historiebøkene med uthevet skrift. Legger man til at Roma har scoret mest mål i ligaen og i tillegg sluppet inn minst snakker vi muligens om en tittelutfordrer.

Men en tittelutfordrer skal også slå de andre topplagene. Så langt har Roma nærmest utelukkende møtt bunnlag og middelhavsfarere, og det er ikke før lørdag kveld at Roma står ansikt til ansikt med en reell utfordrer. På turen har ikke Roma med seg Maicon. Han skadet seg i forkant av kampen, og blir ikke klar. Ellers er det lite å rapportere om fra Trigoria.

Trening før Roma-kampen

Inter har også hatt en strålende sesongstart så langt, men fikk et lite skudd for baugen forrige helg. Etter 1–1 mot Cagliari er Inter ute etter å revansjere seg, og vil gi alt for å slå et hittil ubeseiret lag. På skadelisten melder Campagnaro og Jonathan seg sammen med Javier Zanetti og Chivu. Ikke en optimal situasjon, men likevel ingenting sammenlignet med fjoråret.

Med de sene skadene på Jonathan og Campagnaro, står trolig Rolando og Pereira klare til å steppe inn. Ved sin side får portugisiske Rolando med seg Ranocchia og Juan Jesus. Nagatomo vil være på motsatt side av Pereira, hvor Kovacic, Cambiasso og Guarin vil trykke seg inn i midten. Lengst fremme starter trolig toppduoen Ricky Alvarez og Palacio.

Rolando

Torosidis erstatter Maicon, mens Castan, Benatia og Balzaretti stiller seg opp ved hans side. Fremfor dem vil den supersolide midtbanetrioen bestående av De Rossi, Strootman og Pjanic være. Ljajic har startet bra for sin nye klubb, med tre mål på fire kamper, men må trolig belage seg på benkplass mot Inter. Gervinho, Totti og Florenzi prioriteres.

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Samir Handanovic, 12 Luca Castellazzi, 30 Juan Pablo Carrizo

Forsvar: 5 Juan Jesus, 6 Marco Andreolli, 18 Wallace, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 31 Alvaro Pereira, 35 Rolando, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 10 Mateo Kovacic, 11 Ricky Alvarez, 13 Fredy Guarin, 16 Gaby Mudingayi, 17 Zdravko Kuzmanovic, 19 Esteban Cambiasso, 21 Saphir Taider

Angrep: 7 Ishak Belfodil, 8 Rodrigo Palacio, 9 Mauro Icardi, 22 Diego Milito

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Rolando – Ranocchia – Juan Jesus
Nagatomo – Guarin – Cambiasso – Kovacic – Pereira
Ricky
Palacio

Gazzetta dello Sport tipper dette laget, med noen usikkerhetsmomenter. Det gjenstår å se hvem som prioriteres av Samuel og Rolando, mens Kovacic må kjempe mot Taider om sin plass på midtbanen. Det er heller ikke utenkelig at Milito starter.

De Sanctis
Torosidis – Benatia – Castan – Balzaretti
De Rossi – Strootman – Pjanic
Gervinho – Totti – Florenzi

Har Inter får usikkerhetsmomenter har Roma enda færre, og det er med stor sikkerhet at Romas lag vil se sånn ut i morgen.

Kampen har avspark lørdag kl. 20.45, og sendes på Canal9 med Per-Jarle Heggelund bak mikrofonen.

Bilder: inter.it