Før kampen: Inter–Neftçi

Det har vært mye bråk i forkant av denne kampen. Inter jobber aktivt, og hardt, for å kutte ned lønnsutgiftene. Denne ganger er det Wesley Sneijders tur til å gjennomgå – etter at Lucio, Maicon og Julio Cesar fikk en mindre heldig avslutning på sine store Inter-karrierer i sommer. Inter vil at Sneijder skal kutte ned lønnen sitt, og har lagt seg på en hard linje for å få det til. Det vil ikke Sneijder ha noe av, som til stadighet blir holdt ute av kamptroppen.

Sneijder ble ikke med i kamptroppen denne gangen heller, som han selv avslørte via Twitter og Facebook, før Inter hadde offentliggjort den. Og med det bryter han en ny regel fra Inter som vil koste han 10 000 euro. Ingen fra Inter får nemlig skrive noe om klubben og hva de gjør på i sosiale medier. Man skal aldri være sikker, men for øyeblikket virker det ikke som om Sneijder blir i Inter så mye lengre fram i tid.

Trening før Neftçi-kampen

Ikke mange hadde hørt om Neftçi før de havnet i gruppe med Inter, og det gjenspeiles i deres resultater. Med sine fattige to poeng, ligger de på sisteplass. To poeng har også litt mer kjente Partizan Beograd, men sistnevnte leder på innbyrdes etter at de klarte 1-1 mot Neftçi på bortebane. På sine fem kamper har de scoret fattige to mål. Neftçi har også bare vunnet én av sine siste ti kamper i Europa. Det skjedde 30. august i år, da de slo Apoel Nicosia 3-1. Sett bort fra den kampen, har dem fem uavgjort og fire tap. Men man skal ikke ta for lett på dem. De har faktisk sluppet inn færre mål enn Inter i årets utgave av Europa League, med sine seks mot Inters sju.

Som om ikke det var nok, er det ikke mye som tyder på at Inter vil stille et sterkt lag i morgen. Forrige kamp mot Rubin Kazan ga man a-lagsdebut til Isaac Donkor, Marco Benassi og Andrea Romano, som henholdsvis er 1995-, 94- og 93-modeller. De to sistnevnte utgjorde midtbanetreer (fem om man tar med vingbackene) i lag med Walter Gargano. Mye tyder på at han fortsetter i samme retning i kveld.

Forrige møte

Inters Kamptropp

Målvakter: 12 Luca Castellazzi, 27 Vid Belec, 77 Raffaele Di Gennaro

Forsvar: 25 Walter Samuel, 55 Yuto Nagatomo, 31 Alvaro Pereira, 42 Jonathan, 48 Andrea Bandini, 54 Isaac Donkor, 62 Marco Ferrara

Midtbane: 19 Esteban Cambiasso, 24 Marco Benassi, 28 Simone Pasa, 52 Andrea Romanò

Angrep: 7 Philippe Coutinho, 99 Antonio Cassano, 49 Giovanni Terrani, 60 Niccolò Belloni, 61 Luca Garritano, 88 Marko Livaja

Trolig lagoppstilling

Når det gjelder skader, er Dejan Stankovic, Joel Obi, Gaby Mudingayi og Cristian Chivu fortsatt ute, mens spillere som Javier Zanetti, Diego Milito, Andrea Ranocchia, Juan Jesus, Walter Gargano, Fredy Guarin, Samir Handanovic og Rodrigo Palacio hviles. Som sagt er heller ikke Wesley Sneijder med.

Hele 12 av 20 spillere som er med, stammer fra Inters eget akademi, noe som må sies å glede flere av oss som ønsker å se at ungdommen får sjansene de fortjener. Stramaccioni overser ikke det store arbeidet som legges ned i de yngre rekkene, og det vil Inter med høy sannsynlighet bære frukter av i nær framtid. Da sitter vi igjen med dette trolige laget:

Belec
Jonathan – Pasa – Samuel – Pereira
Romano – Cambiasso – Benassi
Coutinho
Livaja – Garritano

Gazzetta dello Sport foreslår denne startoppstillingen, som altså vil inneholde seks (!) spillere fra eget akademi. FCInterNews.it tror dog at Cambiasso forsvinner ut, Simone Pasa går opp på midtbanen og erstattes av 95-modell Isaac Donkor på midtstopperplass. Skulle sistnevnte danne stopperpar med Walter Samuel, vil han være halvparten så ung som sin makker. Donkor på 17 år og Walter Samuel på 34 år.

Kampen spilles i kveld klokken 21:05, men ser dessverre ikke ut til å gå på noen norske kanaler.

Kilde og bilde: inter.it