Før kampen: Inter – Livorno

Kampstart er som vanlig klokken 20.45. Inter er inne i en forferdelig periode i Serie A, og har tapt hele forspranget ned til Milan, som på det meste var på hele elleve poeng. Livorno kjemper med nebb og klør for å holde seg inne i kampen om fortsatt spill i den øverste divisjonen til neste år, men det ser ikke lyst ut for Toscana-laget. Sist kamp mellom disse lagene ble grei skuring for et Inter-lag i medgang. 2-0 ble sluttresultatet, etter at Milito og Maicon hadde satt hvert sitt mål etter sidebytte.

Inter sliter fremdeles urovekkende mye i Serie A, og står igjen med usle tre poeng på fem kamper. Vi har heller ikke vunnet en kamp siden 7. februar, da vi slo Cagliari hjemme. Lyspunktet om dagen er kun Champions League, der vi møter CSKA Moskva i første kvartfinale nøyaktig en uke etter denne kampen. Inter er nå virkelig nødt til å ta seg sammen. For fansen er ikke noe annet en seier, akseptabelt i denne kampen. Etter at både Inter og Milan spilte uavgjort forrige runde, er det fremdeles ett poeng mellom de to lagene. Milan møter en antatt vanskeligere motstand i Parma på bortebane. Livorno kjemper, som sagt, med alt de har for å holde seg i Serie A, og det kommer neppe til å bli noen walkover for Inter. Inter har på sin side valgt å utelate Sneijder fra troppen. Det har også vært snakk om å spare spillere som Samuel og Cambiasso. Ungguttene Santon og Balotelli, er dessverre heller ikke med i troppen. Balotelli ryktes nå bort fra klubben, og ryktene ble bare forsterket etter at det kom ut bilder og video av gutten med Milan-trøya på. En gledelig nyhet er derimot at Chivu er endelig tilbake i troppen.

Livorno sliter helt på bunnen av tabellen med kun 24 poeng, og det ser foreløpig ikke veldig bra ut for klubben. De gikk på et sviende 3-0-tap borte mot Atalanta sist, og står igjen med kun ett poeng på de siste fem kampene. Livorno er det laget som har scoret desidert minst mål i serien, med kun 20 mål på 29 kamper. Det er dog et lys i tunnelen, ettersom Lucarelli scoret tre mål mot Roma for to runder siden, og kan være på vei tilbake til formen han hadde for noen år siden. Treneren Cosmi har også begynt å merke på kroppen at han enten må begynne å prestere, eller skaffe seg ny jobb. Vi møter derfor et lag som virkelig er desperate etter poeng.

Inters tropp: Francesco Toldo, Julio Cesar, Paolo Orlandon – Ivan Ramiro Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel, Cristian Chivu – Ricardo Quaresma, Thiago Motta, Sulley Muntari, Mariga, Esteban Cambiasso – Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev, Mattia Destro, Marko Arnautovic.

Bilde: inter.it