Før kampen: Inter–Lecce

Matrix og Wesley på trening

Selv om de fleste Interisti neppe har kommet ned på landjorden igjen etter bragden i Bavaria, er det bare å håpe at spillerne har gjort det. Og akkurat da vi ikke trodde at uken kunne bli bedre, reiste Palermo seg fra asken og slo AC Milan 1–0 på lørdagskvelden slik at Inter med seier søndag ettermiddag kan være innen to poeng fra serielederen.

Ulvene fra Salento har riktignok to strake hjemmetap og frynsete selvtillit etter en sesong i bunnen av Serie A, men blir neppe noen kasteball. Rafas høstlige Inter ble holdt til uavgjort av Luigi De Canios gutter, og tittelrival Milan måtte også reise hjem fra sør med bare ett poeng. At det kun har blitt to borteseire denne sesongen levner ingen tvil om favorittstempelet, og spesielt etter Milans resultat er alt annet enn Inter-seier på Giuseppe Meazza både overraskende og skuffende.

Få, men viktige fravær

Diego Milito ble tidligere denne uken meldt å være i rute til en innsats på banen mot Lecce, men det viste seg at Prinsen fortsatt trenger tid til å lege muskelskaden. Leo uttalte på pressekonferansen lørdag at Milito gjennomgår det som ligner en opptrening før sesongstart, og at det fortsatt gjenstår to uker. Nøyaktig like lenge som vi har å vente til Derby della Madonnina, så får vi se om Diego er på plass når det smeller.

Ellers er det på midstopperplass skoen trykker hardest, Ivan Cordoba er suspendert og Andrea Ranocchia hviles etter å ha spilt for mye i litt småskadet tilstand. Walter Samuel er selvsagt uaktuell, men en av ukens mange oppturer var bildene fra hans retur til treningsfeltet, der han endelig kunne jobbe med ball etter skaden før jul.

Fire av de blåsvarte må være ekstra forsiktige søndag ettermiddag, Samuel Eto’o, Giampaolo Pazzini, Lucio og Yuto Nagatomo er diffidati, altså ett gult kort unna suspensjon i årets kanskje viktigste kamp. Leonardo var opptatt av den positive stemningen i troppen etter tirsdagens seier, og kom på pressekonferansen med råd fra sin karakteristiske småfilosofiske trenerhåndbok:

Jeg tror optimisme avler mer optimisme, og at seire avler flere seire. Vi er klare over at vi er inne i en avgjørende fase av sesongen, og vi forventer ikke en enkel kamp mot Lecce. Nå er det viktig å finne en balanse mellom glede og konsentrasjon.

Inters tropp

Målvakter: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Marco Materazzi, 26 Cristian Chivu, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 5 Dejan Stankovic, 8 Thiago Motta, 10 Wesley Sneijder, 14 Houssine Kharja, 17 MacDonald Mariga, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Philippe Coutinho

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Samuel Eto’o, 27 Goran Pandev

Lagoppstillingene

1 Julio Cesar; 13 Maicon, 6 Lucio, 26 Chivu, 4 Zanetti; 19 Cambiasso, 8 Thiago Motta; 10 Sneijder; 27 Pandev, 7 Pazzini, 9 Eto’o

Innbyttere: 12 Castellazzi, 5 Stankovic, 14 Kharja, 17 Mariga, 23 Materazzi, 27 Pandev, 29 Coutinho

22 Rosati; 40 Tomovic, 13 Ferrario, 14 Fabiano, 28 Brivio; 10 Olivera, 20 Vives, 18 Giacomazzi 91 Bertolacci, 11 Mesbah; 9 Corvia

Innbyttere: 81 Benassi, 2 Donati, 4 Gustavo, 19 Piatti, 21 Grossmuller, 27 Jeda, 32 Coppola