Før kampen: Inter–Lazio

Javier Zanetti før kampen mot Lazio

Vi er for alvor med i Scudetto-kampen igjen, men kanskje enda viktigere: Tredjeplassen som gir Champions League neste sesong er innen rekkevidde. Sebraene fra øst innehar i øyeblikket denne viktige tabellplasseringen, men med seier over Lazio passerer Inter en av de største rivalene til CL-spill. Etter å ha angrepet både Parma og Genoa med sprudlende og kreative kombinasjoner, er det nok sannsynlig at vi får en noe mer forsiktig tilnærming til kampen mot defensivt sterke Lazio.

To Sneijder or not to Sneijder

66 år gamle Edy Reja på Lazio-benken har en del mindre skader å bekymre seg over, i tillegg til langtidsfraværende Stefano Mauri. Hernanes, Tommaso Rocchi, Andre Dias, Lorik Cana og Libor Kozak er alle mer eller mindre usikre, men de to førstnevnte er forventet å likevel starte kampen. Etter stortapet i Siena som start på vårhalvdelen av sesongen, reiste Lazio seg med en knapp seier over Verona i cupen, og en fin skalp hjemme mot sterke Atalanta sist helg. Men å score mål på Inter er slett ikke enkelt om dagen, de siste seks seriekampene har gitt kun ett baklengsmål, da Lecce tok ledelsen på Meazza før de ble overkjørt resten av kampen.

Både Ricky Álvarez og Wesley Sneijder er igjen tilgjengelige for Claudio Ranieri, og den kreative kabalen blir ikke lettere for den rutinerte Mister på Inter-benken. Både 4-4-1-1 med Sneijder bak Milito, og en 4-4-2 uten noen Sneijder fra start har vært hete tips til oppstilling for Nerazzurri denne søndagskvelden. Skal vi tro de siste ryktene, lander Ranieri på sistnevnte formasjon, til mulig skuffelse for både Sneijder og Andrea Poli. Se opp for Diego Milito tilbake i form, og to kanter som får støtte av meget angrepsvillige formspillere i Nagatomo og Maicon.

Inters kamptropp

Målvakter:1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni

Forsvar: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 37 Davide Faraoni, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 10 Wesley Sneijder, 11 Ricardo Alvarez, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi

Angrep: 7 Giampaolo Pazzini, 22 Diego Milito, 28 Mauro Zarate, 30 Luc Castaignos

Sannsynlig lagoppstilling

Julio Cesar
Maicon – Lucio – Samuel – Nagatomo
Faraoni – Zanetti – Cambiasso – Álvarez
Milito – Pazzini

Vi kjører livesending her på fcinter.no fra klokken 20.30, og kampen ser du på Canal+ Sport 3 og Sport Extra HD fra kl. 20.40.