Før kampen: Inter – Lazio

Toppen av Serie A er jevnere enn på mange år, og de siste resultatene har ført Inter fra tabelltopp til fem poeng unna Napoli. Ikke langt bak lusker Roma og Lazio, og tankene om en plassering utenfor topp fire har begynt å svirre.

Å møte Lazio på dette tidspunktet kan slå begge veier. Lazio er en direkte konkurrent om fjerdeplassen, og utfallet av kampen kan gi store utslag – både poengmessig og mentalt. De to neste kampene er mot henholdsvis Fiorentina og Roma, og poengene samlet i de oppgjørene kan vise seg avgjørende i mai.
Lørdagens konkurrent er fire poeng bak Inter, men med én færre kamp spilt. Et tap i morgen vil altså bety at hovedstadslaget kan klatre forbi Inter på tabellen med seier i sin hengekamp.
Som kjent er ikke Inter inne i en god periode, men Simone Inzaghis mannskap har heller ikke hatt en god periode de siste ukene. På de seks foregående kampene i ligaen har Lazio kun vunnet to kamper.
Spalletti har kalt opp de samme spillerne som møtte Milan i cupen. Det betyr at man fortsatt er uten Miranda og D’Ambrosio.
Lazio er uten Caicedo, Palombi og Di Gennaro.
Til tross for de to seneste tapene, er de 40 poengene man har samlet på de 18 første kampene det meste man har hatt siden gullsesongen 2009/10. Da hadde man 42 poeng.
Inter og Lazio har møttes 148 ganger tidligere. 61 ganger har Inter vunnet, 35 ganger har Lazio vunnet, og 52 ganger har det blitt poengdeling. Lazio har kun vunnet ni bortekamper mot Inter (24 uavgjort og 41 tap).

Kamptropp

Målvakt: 1 Handanovic, 27 Padelli, 46 Berni;
Forsvar: 7 Cancelo, 13 Ranocchia, 21 Santon, 29 Dalbert, 37 Skriniar, 55 Nagatomo, 98 Lombardoni
Midtbane: 5 Gagliardini, 10 Joao Mario, 11 Vecino, 20 Borja Valero, 77 Brozovic
Angrep: 9 Icardi, 17 Karamoh, 23 Eder, 44 Perisic, 87 Candreva, 99 Pinamonti.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Cancelo – Skriniar – Ranocchia – Santon
Vecino – Gagliardini
Candreva – Borja Valero – Perisic
Icardi
Strakosha
Wallace – De Vrij – Radu
Marusic – Parolo – Leiva – Milinkovic – Lulic
Luis Alberto
Immobile
Kampen starter 18:00, og sendes på Viasport 1 og viaplay.no.
Kilde og bilde: inter.it