Før kampen: Inter – Juventus

Etter at finalebilletten til Coppa Italia ble sikret tirsdag kveld på Stadio Artemio Franchi, rettes fokuset på ny mot Serie A når Inter tar imot Juventus på Giuseppe Meazza for nok et klassisk Derby d’Italia. Kampen spilles fredag grunnet Inters deltagelse i Champions League på tirsdag mot Barcelona. Pipeblåser er Antonio Barletta, og kampstart er 20:45.

Et litt artig poeng er at Derby d’Italia er José Mourinhos kamp nummer 100 i sjefsstolen for Inter. Og milepælen er nødt for å resultere i tre poeng om Inter skal ha et realistisk mål om nok en gang forsvare Scudettoen.

Det var ventet at Juventus skulle være en reel utfordrer til ligagullet, men Torino-klubben har ikke på langt nær klart å leve opp til forventningene, noe 6.plassen i skrivende stund bekrefter. Allikevel er Juventus ett av fire lag som har beseiret Inter i sesongens Serie A da lagene møttes på Stadio Olimpico di Torino. Resultatet ble da 2-1 i en kamp hvor Juventus var på tå hev, mens Inter var desto dårligere. Derfor var det en liten revansj da lagene ble trukket i Coppa Italia og Inter tok seg videre med 2-1 på Giuseppe Meazza.

Siden den gang har som kjent Ciro Ferrera fått sparken, og tidligere Inter-manager Albero Zaccheroni leder for øyeblikket Juventus-skuta i jakten på den fjerde og siste sluttplasseringen i Serie A som gir kvalifikasjon til Champions League 2010/2011.

Premissene er derfor krystallklare; tre poeng er et must for begge lag. Og selv om Inter har en uhyre viktig kamp mot Barcelona til uken, vil eventuelle sparsomheter av spillere mot Juventus komme som en overraskelse. Det skal dog sies at Inter ikke har evnet å hanke inn to trepoengere på rappen siden Chievo- og Siena-kampene på nyåret.

Hva fravær gjelder så er Davide Santon og Francesco Toldo fortsatt ute med skade. Serberen Dejan Stankovic er tilbake i troppen etter en liten muskelskade som holdt han ute av troppen i foregående kamp mot Fiorentina.

For Juventus sin del har Sebastian Giovinco nylig skadet seg og må holde seg på sidelinjen i verste fall resten av sesongen. I tillegg er David Trezeguet og Martin Caceres ute. Derimot er trequartista Diego klargjort for spill og er tatt med i Juventus-troppen.

Det vil bli utrolig viktig for alle spillere og ledere å holde hodet kaldt før, under og etter kamp i dette meget spesielle møte mellom to av italiensk fotball aller største og mest meritterte fotballag. Så det er bare å spenne på de berømte sikkerhetsbeltene og holde seg fast i det som forhåpentligvis vil bli en underholdene kamp hvor det helt sikkert vil smelle her og der i tide og utide.

Inters tropp: Julio Cesar, Paolo Orlandoni, Vid Belec; Ivan Cordoba, Javier Zanetti, Lucio, Maicon, Marco Materazzi, Walter Samuel; Dejan Stankovic, Thiago Motta, Wesley Sneijder, Sulley Muntari, Esteban Cambiasso; Samuel Eto’o, Diego Milito, Goran Pandev, Mario Balotelli, Marko Arnautovic.

Kilde: inter.it