Før kampen: Inter–Juventus

Milano-derbyet er overstått og Inter står med full pott i Serie A etter 6 kamper. Men nå kommer den virkelige testen: Scudetto-vinneren de 8 siste sesongene kommer på besøk til Stadio Giuseppe Meazza.

Midtukens tøffe bortekamp mot Barcelona var et lite steg tilbake i en ellers prikkfri sesong rent resultatmessig. Det endte med tap 1–2 etter mange positive takter og en tidlig ledelse som holdt en god stund. Likevel skal Antonio Conte og hans gutter ha opparbeidet seg en god porsjon selvtillit så langt inn 2019/20.

Erkerivalen fra Torino har ikke begynt sesongen mye dårligere, men en U i protokollen gjør at Inter kan gå opp i en 5 poengs serieledelse om søndagens kamp ender på optimalt vis. I motsetning til Inter har Juventus hatt en solid start på Champions League også, med poeng borte mot Atletico Madrid samt seier hjemme mot Bayer Leverkusen. Samspillet mellom Cristiano Ronaldo og hans offensive partnere begynner å sitte bedre, og tremannsforsvaret til Inter skal virkelig få seg noe å bryne på.

Utrolig nok er Frank de Boer den siste Inter-treneren som har bragt blåsvart seier mot Juventus, tilbake på høsten 2016. Bare 1 av de 13 siste oppgjørene har blitt vunnet av Inter, så det er virkelig på tide å ta opp hansken.

200 kilometer i timen

Antonio Conte har ikke hatt lang tid i trenerstolen, men er som kjent hentet for å skaffe resultater umiddelbart. Han prøvde uansett å mane til litt tålmodighet i lørdagens pressekonferanse:

«Dette er starten på reisen. Det er veldig viktig at troppen blir sterkere, og for meg er det daglige arbeidet fokusert på å forbedre alle aspekter, både taktikk, fysikk og selvtillit. Det vil ta tid, men vi har alle med på dette og jobber på riktig spor. Nå jobber vi døgnet rundt for å lage en maskin som går 200 kilometer i timen. Vi har troen på prosjektet

Dette blir den siste kampen av 7 viktige oppgjør på 23 dager, og nå står landslagspausen for tur. Conte fremhever at de vil være med i alle turneringer:

«I vår sesong avhenger mye av at vi får brukt alle spillerne, det er viktig for en klubb som spiller i både liga, Champions League og cupen senere denne sesongen. Vi er fortsatt i startfasen, bensintanken er full og disse kampene gir oss bare ekstra energi.»

Sannsynlige lagoppstillinger

La Gazzetta dello Sport sin spådom for kveldens lagoppstillinger

Alexis Sanchez er suspendert for Inter etter forrige helgs innholdsrike startdebut som endte med rødt kort. Ellers er det ingen fravær i Nerazzurri-leiren. Danilo D’Ambrosio er forventet å foretrekkes over Candreva, og på midten er Barella antatt startmann foran Vecino.

Juventus mangler en del spillere med diverse skader, det gjelder både Pjaca, Chiellini, De Sciglio, Douglas Costa og Danilo. I førsteelleveren står slaget først og fremst mellom Higuain og Dybala om hvem som skal ta plass ved siden av CR7. Ifølge Gazzetta er altså Higuain i pole position foran kveldens derby.

Kveldens kamp blir sendt på Strive som vanlig, i tillegg til TV 2 Sport 1, Sport Premium og TV 2 Sumo

Bilder: inter.it og faksimile fra Gazzetta dello Sport