Før kampen: Inter–Juventus

Andrea Ranocchia

Den gamle dame kommer til Stadio Giuseppe Meazza med en veldig komfortabel ledelse på toppen av tabellen. Med et godt resultat i Milano er de aller fleste hindre ryddet av veien for Scudetto nummer to på like mange sesonger. I løpet av sesongen er det egentlig bare nedturen hjemme mot Inter som har satt en liten flekk på den briljante sesongen. Noe som selvsagt svir ekstra for Juventus, selv helt nede på 7. plass holder Inter stand som erkerival og torn i siden til Contes Juventus.

Uheldigvis har Nerazzurri nå havnet i den situasjonen at seier er det eneste fullt ut akseptable resultatet i lørdagens oppgjør. Med hele 7 poeng opp til Champions League-plassen og formlaget Roma foran i køen om EL-plass, må det skaffes poeng før det blir altfor sent. Formen er som vanlig helt uforutsigbar, med et giganttap mot Tottenham etterfulgt av hjemmetap mot Bologna og en like stor seier hjemme mot Bale- og Lennon-løse Spurs.

Kampen kommer etter en lengre pause, da bortemøtet med Sampdoria ble utsatt grunnet vanskelige værforhold. Likevel er det logistikkproblemer og irriterende fravær som har preget oppkjøringen. Juan Jesus sin suspensjon skulle sones mot Sampdoria, men med avlysning ble den dyttet frem til Derby d’Italia. Et gedigent fravær, og de siste dagene er det også tvil om hvorvidt Walter Samuel blir helt spilleklar. I tillegg kom Gargano, Pereira, Palacio og Guarin nylig tilbake fra landskamper på andre siden av verden, sistnevnte til og med litt for sent. Dermed er det tvil om hvorvidt han kommer til å spille en rolle i derbyet.

Cristian Chivu

Inters kamptropp

Målvakter: 1 Samir Handanovic, 27 Vid Belec, 30 Juan Pablo Carrizo

Forsvar: 6 Matias Silvestre, 23 Andrea Ranocchia, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 28 Simone Pasa, 31 Alvaro Pereira, 42 Jonathan, 55 Yuto Nagatomo

Midtbane: 4 Javier Zanetti, 5 Dejan Stankovic, 7 Ezequiel Schelotto, 10 Mateo Kovacic, 11 Ricardo Alvarez, 14 Fredy Guarin, 17 Zdravko Kuzmanovic, 19 Esteban Cambiasso, 21 Walter Gargano, 24 Marco Benassi

Angrep: 8 Rodrigo Palacio, 18 Tommaso Rocchi, 99 Antonio Cassano

Juan Jesus er som nevnt suspendert, mens troppen ellers er så godt som fulltallig sett bort fra langtidsskadene på Obi, Mudingayi, Milito og Castellazzi.

Trolige lagoppstillinger

Handanovic
Zanetti – Ranocchia – Chivu – Pereira
Gargano – Kovacic – Cambiasso
Alvarez
Palacio – Cassano

Om Walter Samuel blir spilleklar, ryktes det om et tremannsforsvar fra start, men Gazzetta i sine spådommer har mer tro på fire mann bak. Andrea Stramaccioni er som den hoppende haren, og er nesten umulig å spå fra kamp til kamp, så litt kvalifisert gjetting er ikke så mye verdt. Samir Handanovic og Javier Zanetti spiller i alle fall!

Buffon
Barzagli – Chiellini – Bonucci
Padoin – Vidal – Pirlo – Marchisio – Asasmoah
Matri – Quagliarella

For Bianconeri sin del er Pepe, Bendtner, Caceres og Isla alle ute med diverse plager. Stjernespissen Mirko Vucinic har pådratt seg feber, og blir hjemme i Torino, men bredden på topp er det ingenting å si på. På benken kan det komme til å sitte kapasiteter som Lichtsteiner, Giaccherini, Giovinco og Pogba.

Kampen spilles dessverre tidlig lørdag ettermiddag i dagslys grunnet påsken og italienernes observasjon av denne helligste av høytider, allerede klokken 15.00 er det avspark på Canal9 og hos csports.no.

Bilder: inter.it